23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor -Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Konya, Karaman ve Aksarayda törenler düzenlendi


KONYA (A.A) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Konya, Karaman ve Aksarayda törenlerle kutlandı.
     Konyada, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, anıta çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından etkinlikler, Kültürparkta devam etti.
     Konya Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, 23 Nisanın TBMMnin milli egemenliğe kavuştuğu gün olduğunu söyledi.
     Bugünü büyük bir coşku, gurur ve heyecanla kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Gürsoy, milletlerin tarihinde çok önemli dönüm noktaları olduğunu belirtti.
     "Bizim tarihimiz açısından da en önemli dönüm noktalarından birisi hiç şüphesiz 93. yıl dönümünü kutladığımız 23 Nisan 1920dir. Mustafa Kemal Atatürk bugünü geleceğimizin teminatı olan çocuklara bayram olarak hediye etmiştir" diyen Gürsoy, çocukların, bir toplumun yarınları olduğunu dile getirdi.
     Gürsoy, bu anlamlı günün, 1979 yılında 6 ülkenin katılmasıyla uluslararası boyuta taşındığını, artık dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olduğunu anımsattı.
     Programda, resim, kompozisyon ve şiirde dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından, öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunları ve spor gösterileri yapıldı.
     Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı etkinlikler, Grup Kaşıksın gösterisiyle sona erdi.
    
     -Karaman-
    
     Karaman Cumhuriyet Parkında başlayan kutlamalar, Karaman Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlunun Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı.
     Sultanoğlu, henüz Cumhuriyetin ilan edilmediği bir tarihte açılan TBMMnin, aslında bu ülkede demokrasinin alt yapısının hazırlanmakta olduğunun en büyük kanıtı olduğuna dikkati çekti.
     Bu günkü demokratikleşme ve millet egemenliğinin, meclisi kuran Mustafa Kemal Atatürkün yine meclis çatısı altında verdiği büyük mücadelenin kaçınılmaz bir sonucu olduğunu anlatan Sultanoğlu, "23 Nisan 1920, ilk milli bayramımız olmasının yanında, dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olmasıyla da bizleri gururlandırmaktadır. 23 Nisanın anlamını kavrayıp içimize sindirerek, bize emanet edilen ulusal egemenliğe ve bağımsızlığa büyük bir bilinçle sahip çıkalım" diye konuştu.
     Törene, Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Belediye Başkan Vekili Sami Karapınar, Karapınar Garnizon Komutanı Albay Selçuk Boz katıldı.
    
     -Aksaray-
    
     Aksaray Hükümet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Aksaray yöresine ait halk oyunları sergilendi.
     Aksaray Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri, 23 Nisan 1920de açılan TBMMnin millet olarak var olmanın ifadesi ve kararlılığının bir belgesi olduğunu söyledi.
     Kurulan meclisin Mustafa Kemal Atatürkün öncülüğünde milli mücadele ve Kurtuluş Savaşını yönettiğini dile getiren Deneri, "Bu meclis, reformlar ve aldığı kararlarla aziz milletin makus talihini değiştirmiş ve Türkiyenin yarınlarını şekillendirecek büyük işlere imza atmıştır" diye konuştu.
     Konuşmaların ardından, öğrenciler çeşitli oyunlar sergiledi.
    
     Muhabir: Ekip / Metin Bolat
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER