23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor -Bayram, Seydişehir, Karapınar, Sarayönü ve Akşehirde düzenlenen törenlerle kutlandı


KONYA (A.A) - "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı", Seydişehir, Karapınar, Sarayönü ve Akşehirde düzenlenen törenlerle kutlandı.
     Seydişehirde törenler Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Ketenli Kasabası İlkokulunda düzenlenen programda, öğrencilerin hazırladıkları gösteriler sunuldu.
     Programa, Kaymakam Tuncay Sonel, AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekci, Garnizon Komutan Vekili Astsubay Kıdemli Başçavuş Baki Arık, Belediye Başkanı Abdulkadir Çat ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     -Karapınar-
    
     Karapınarda, Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Atatürk Stadyumunda devam etti.
     Milli Eğitim Müdürü Bahri Kininin günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiir ve kompozisyonlar okundu.
     Dereceye giren öğrencilerin ödüllendirildiği programda, halk oyunları ve folklor gösterileri sunuldu.
     Törene, Kaymakam Ramazan Yıldırım, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ali Ayhan Kızıl, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     -Sarayönü-
    
     Sarayönünde, törenler Cumhuriyet İlköğretim Okulunda devam etti.
     Öğrenciler tarafından hazırlanan gösteri ve yarışmaların yapıldığı törene, İlçe Kaymakamı Kemal Yıldız, Sarayönü Belediye Başkanı Mehmet Güney, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Sinan Güdende ve çok sayıda öğrenci katıldı.
    
     -Akşehir-
    
     23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kapsamında Akşehir Kaymakamlığı koltuğuna ilkokul 4. sınıf öğrencisi Hakan Evginer oturdu.
     Evginer, Akşehirdeki okullara ek bina yapmak yerine spor alanı, yürüyüş yolu, geleneksel oyunların oynanabileceği alanların yapılabileceğini söyledi.
     Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, makamını devrettiği Evgineri makamına her zaman beklediğini belirtti. Dursun, daha sonra kendisini ziyaret eden öğrencilere hediye verdi.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Metin Bolat
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER