23. Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23. Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı


ANTALYA (A.A) - Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.
     Altıparmak, mesajında, büyük fedakarlıklarla kurulan, korunması ve yaşatılması için Türk milletine emanet edilen Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM), Türkiye Cumhuriyetinin temel taşını oluşturduğunu bildirdi. Altıparmak, TBMMnin kuruluşunun 93. yıl dönümü coşkusunu milletçe tek vücut halinde kenetlenerek kutladıklarını belirtti.
     Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna giden yolda, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün Samsuna çıkarak kurtuluş meşalesini ateşlediğini ifade eden Altıparmak, 23 Nisan 1920 tarihinde TBMMnin toplanmasıyla devam eden sürecin, milletin tüm bireylerinin yaşamında seçkin ve anlamlı bir yeri bulunduğunu kaydetti.
     Altıparmak, mesajında şu görüşlere yer verdi:
     "Bu süreç en zor koşullarda olsa bile milletin tüm bireylerinin kenetlenmesi, onur ve gurur mücadelesi şeklinde yapılan Kurtuluş Savaşında zafere ulaşılması ve çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasıyla sonuçlanmıştır. UNESCOnun 1979 yılını Dünya Çocuk Yılı ilan etmesiyle 34 yıldan bu yana bu bayram, dünya çocuklarıyla bir arada büyük bir coşkuyla kutlanmaktadır. Bu anlamlı ve coşku dolu gün nedeniyle başta Atatürk ve silah arkadaşlarıyla tüm şehitleri rahmet ve minnetle anıyorum. Antalya halkının ve çocukların bayramını içtenlikle kutluyorum."
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 23. Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER