23. Uluslararası Marmaris Yat Yarışları Haftası

23. Uluslararası Marmaris Yat Yarışları Haftası -Çoğu Ruslardan oluşan yatçılar gündüz denizde, gece de sahnede hünerlerini sergiledi


MUĞLA (A.A) - Marmariste bu yıl 23üncüsü düzenlenen ve Doğa Akdenizin en büyük yelkenli yat yarışı olan Uluslararası Yat Yarışları Haftasında renkli görüntüler yaşandı.
     Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MIYC) tarafından gerçekleştirilen ve 17 ülkeden yaklaşık 159 yelkenli yat ile bin 500 yatçının katıldığı yarışların ilk üç günü tamamlandı. Marmaris Körfezinde gerçekleştirilen yarışların ilk iki günü koy içinde yapılırken, koy dışında yapılması planlanan uzun mesafeli yarış ise kötü hava koşulları nedeniyle gerçekleştirilemedi.
     Yarışların ardından Netsel Marinada kurulan dev çadırda yatçılar için eğlence düzenlendi. Yatçılar, gündüzleri denizde, gece ise sahneye çıkarak dans edip hünerlerini sergiledi. Binin üzerindeki katılımcı Ruslardan oluşan yatçılar, canlı müzik eşliğinde uzun süre eğlendi ve yarış stresini atmaya çalıştı. Eğlencenin ardından dereceye giren yatçılara düzenlenen törenle kupaları verildi.
     Marmaris Uluslararası Yat Kulübü Başkanı Cem Tekdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, her geçen yıl katılımcı rekorunu kıran Uluslararası Marmaris Yat Yarışları Haftasının ülke ve bölge tanıtımına önemli katkısı olduğunu söyledi.
     Dünyanın değişik bölgelerinde 1990 yılından bugüne kadar 30 ülkeden yaklaşık 2 bin 300 yelkenli yat ile 17 bin yatçının bu yarışlarda mücadele ettiğine değinen Tekdağ, kendilerine destek olanlara teşekkür etti.
     Yarışların ardından düzenlenen eğlencelerin yarışlara ayrı bir özellik kattığını anlatan Tekdağ, bu sayede yabancı konuklarının sporu ve tatili bir arada yapabildiğini kaydetti.
     Son yıllarda Yarış Haftasına katılanların büyük bir çoğunluğu Rusların oluşturduğuna dikkati çeken Tekdağ, Rusların eğlenceli kişilikleriyle yarışlara ve eğlencelere renk kattığını dile getirdi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 23. Uluslararası Marmaris Yat Yarışları Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER