24 Kasım Öğretmeler Günü

24 Kasım Öğretmeler Günü -Amasya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Orbay: -Eğitimcilere her zamankinden daha büyük görevler düşmektedir


AMASYA (A.A) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
     Eğitimcilere her zamankinden daha büyük görev düştüğünü kaydeden Orbay, öğretmenlerin tarih boyunca tüm zorluklara rağmen fedakarca görevlerini yerine getirdiğini belirtti.
     Orbay mesajında şunları kaydetti:
     -Öğretmenlerimiz bugün de bu kutsal görevi aynı inanç ve kararlılıkla yerine getirmeye çalışmaktadırlar. Günümüzde bilimsel bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde eğitimcilere her zamankinden daha büyük görevler düşmektedir. Dolayısıyla, tüm eğitimcilerimiz değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı konumundadırlar. Bunu Cumhuriyetin ilk yıllarından gören Büyük Önder Atatürk, Milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir diyerek medeniyet yarışında en önemli gücün eğitimciler olduğuna işaret etmiştir.
     Orbay, ülkelerin gelişmişlik düzeyinin en temel göstergesinin, bilgili ve nitelikli insan gücü olduğunu da kaydetti.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmeler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER