ETO heyetinin ABD temasları

ETO heyetinin ABD temasları -Türkiyenin Washington Büyükelçisi Tan: Amerikada ticaret zordur ancak bir kez başladığınızda artık tüm dünya pazarı size kapılarını açar. Bu nedenle ABD, her şeyden önce bireylere büyük düşünme


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Ticaret Odası (ETO) heyeti, ABDde gerçekleştirdiği temaslarda, Eskişehir ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki ihracat hacminin artması için izlenecek stratejileri değerlendirdi.
     ETOdan yapılan açıklamada, ETO Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Kutlu, Birol Dindar, Hakan Işık ve Meclis Divan Katibi Kaya Topaloğlunun, Türkiyenin Washington Büyükelçisi Namık Tan ile Washingtondaki elçilik binasında bir araya geldiği bildirildi.
     Büyükelçi Tan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ABDde yürütülen bu çalışmanın ticaret için bir ilk adım olarak çok önemli olduğunu ifade etti.
     Eskişehir Expo ihracat rehberi çalışmasının detaylarını ETO yöneticilerinden dinleyen Tan, Amerikada ticaret zordur ancak bir kez başladığınızda artık tüm dünya pazarı size kapılarını açar. Bu nedenle ABD, her şeyden önce bireylere büyük düşünmeyi öğretir. Görüyorum ki; ETO bu bölümü halletmiş. Böylesi bir çalışmayı, tüm detaylarını hesaplayıp gerçekleştirerek ortaya ciddi bir vizyon koymuş. Bu vizyonu önemsiyorum ifadelerini kullandı.
     Görüşmede Konsolos Emirhan Yorulmazlar da hazır bulunduğu.
     Daha sonra Washington Ticaret Müşavir Başmüşaviri Abdullah Köten, Ticaret Müşaviri Tuba Hatipoğlu ve Müşavirlik danışmanı Cansın Ersözle bir araya gelen ETO heyeti, Eskişehir ve ABD arasındaki ortaklık alanlarını değerlendirdi.
     Köten, toplantıdaki konuşmasında şunları kaydetti:
     Artık, ABDde seri üretim maliyetler nedeniyle çok zor ve bu durum bizim için bir fırsattır. Bakınız İrlandaya, nüfusu Türkiyeyle kıyaslanmayacak kadar küçük olmasına rağmen bugün ABDye gerçekleştirdiği ihracat 60 milyar doların üzerindedir. Zamanında medikal alanında kurulan üretim ortaklıklarıyla yakalanan bu ivme, Türkiye için özellikle havacılık alanında söz konusudur. Ülkemizin ve özelde Eskişehirin bu fırsattan azami düzeyde istifade edebilmesi için birlikte hareket etmemiz gerek.
     Ayrıca Eskişehir Ticaret Odasının duruşundan büyük keyif duyduğunu ifade eden Köten, birlikte geliştirilecek sonuç odaklı her türlü çalışmaya hazır olacaklarını vurguladı.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber ETO heyetinin ABD temasları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER