24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Kadirlide Öğretmenler Günü düzenlenen törenle kutlandı


OSMANİYE (A.A) - 24 Kasım Öğretmenler Günü Osmaniyenin Kadirli ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat tarafından Hükümet Konağındaki Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kutlamalara Öğretmevinde devam edildi.
     Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından hazırlanan programda, Kaymakam Necip Çakmak, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, öğretmenlik mesleğinin çok önemli olduğunu ve dünyanın en önemli mesleklerinin başında geldiğini söyledi.
     Çakmak, eğitim kurumlarının bir öğrenci için gerçek hayata atıldığı ilk yer olduğunu ve aile içerisinde verilen eğitimden çok farklı olarak dünya ile koordine olunacak ve geleceğin hazırlanmasında ilk kurumun okullar ve öğretmenler olduğunu ifade etti.
     Türkiyede okuma yazma seviyesinin yüksek olmasında öğretmenlerin gayretli ve başarılı çalışmalarının olduğuna dikkati çeken Çakmak, Öğretmenlik gönül işidir. İnsan, kendi ailesinde dahi belli bir sayıda çocukla belirli bir zaman diliminde meşgul olabiliyor. Kainattaki her şeyin öğrenme üzerine odaklı olduğunu ve bu noktada bizlerin ufkunu açanların, geleceğe emin adımlarla ilerlememizi sağlayanların, büyüğe saygıyı, küçüğe sevgiyi kısaca eğitimi ve öğretimi öğretmenlerimiz sağlamıştır.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat ve emekli öğretmenler adına Ahmet Çolakoğlunun konuşmasının ardından Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah tarafından gönderilen Hizmet Şeref Belgesi protokol tarafından emekli öğretmenlere takdim edildi.
     Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri tarafından şiirlerin okunduğu programda daha sonra bu yıl ilk kez göreve başlayan genç öğretmenler, hep birlikte öğretmenlik andı içtiler.
     Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi.
     Oratoryom gösterisi ve müzik dinletisinden sonra Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Şubesi ile Özel Biltepe Okulları tarafından Harkaçtığı köyündeki Eğitim ve Kültür Müzesinin gezilmesinin ardından sona eren etkinliklere ile sona eren programa, İlçe Garnizon Komutanı Personel Yarbay Alaaddin Eşsiz, Belediye Başkanı Ömer Tarhan, İl kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur, Aileler ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahin, bazı daire ve okul müdürleri, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri ile birlikte öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER