24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -AK Parti Denizli İl Başkanı Örki: Özgür basın demokrasinin teminatıdır


DENİZLİ (A.A) - AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, özgür basının demokrasinin teminatı olduğunu bildirdi.
     Örki, basında sansürün kaldırılışının yıl dönümü ve 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, basının hür olması, hiçbir baskı ve engellemeye maruz kalmaması gerektiğini belirtti.
     Özgür basının demokrasinin teminatı olduğunu vurgulayan Örki, şunları ifade etti:
     Basın, gözün gördüğünü, dilin söylediğini, kulağın işittiğini yazmalıdır. Basın, en önemlisi de vicdanların kabul ettiğini ifade etmelidir. Bu, sadece basının duyduğu bir ihtiyaç değil, halkın da net bir şekilde dile getirdiği bir ihtiyaçtır. Dikkat edilmelidir ki, basın özgürlüğü bütün devlet rejimlerinde, özellikle millet tarafından aranan ve korunmaya çalışılan bir haktır. Basın bayramının kaynağı olan, 1908 yılında basına özgürlük olarak ifade edilen 2. Meşrutiyetin ilanından hemen sonra gazete satışlarının 2-3 kat artması da halkın bu konuda gösterdiği hassasiyeti ifade etmektedir. Basın özellikle ileri demokrasinin etkin olduğu ülkelerde demokratik rejimin en önemli güvencelerindendir. Halkla yöneticiler arasında önemli bir köprüdür.
     Hitap ettiği kitleleri doğru bilgilendirmek olduğu kadar halkın taleplerini de doğru ve tarafsız olarak ifade etmenin basının görevleri içinde olduğunu kaydeden Örki, Hükümetlerin de basının bu görevini layıkıyla yapmasını sağlamak gibi çok önemli bir vazifesi vardır. Bizler parti olarak basınımızın görevini çok daha özgür bir şekilde yapmasını sağlamaya devam edeceğiz. Bunun yanında medya çalışanlarının çalışma koşullarının daha da iyileştirilmesi için gayretimizi sürdüreceğiz dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Halil Şahin
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER