25 yıldır muhtaçlara ramazanda yemek yapıyorlar

25 yıldır muhtaçlara ramazanda yemek yapıyorlar -Çubuk ilçesendeki aşevi, 25 yıldır ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek veriyor -Aşevi sorumlusu Kalaycı: -Sıcak yemek dağıtımı hizmetimizi büyük bir azimle sürdürüyoruz


ANKARA (A.A) - Hüseyin Yiğiner- Çubuk ilçesinde, 25 yıldır Ramazan aylarında ihtiyaç saniplerine sıcak yemek dağıtan aşevinin ocağı, bu ramazanda da tütüyor.
     Kendine ait belli bir yeri olmayan, ramazan ayında hayırseverler tarafından kendilerine tahsis edilen işyerlerinde hizmet veren aşevi, 25 yıldır olduğu gibi bu Ramazanda da ihtiyaç sahiplerinin imdadına yetişti.
     Cumhuriyet Mahallesi 2. Sokakta hizmet veren aşevinin sorumlusu Mustafa Kalaycı, günlük bin kişiye yemek verdiklerini ve 25 yıldır kapılarına gelen kimseyi boş çevirmediklerini belirtiyor.
     Hiçbir siyasi amaç ve menfaatleri olmadan aynı ekiple hizmete devam ettiklerini belirten Kalaycı, Ramazan ayında geleneksel hale getirdiğimiz ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek dağıtımı hizmetimizi büyük bir azimle sürdürüyoruz. Bizim aşevine gelen her kim olursa olsun ona sıcak yemeğini veriyoruz. Biz burada ne isim ne kimlik ne de ihtiyaç sahibi olup olmadığını soruyoruz. Buraya geldiyse en azından o gün ihtiyacı var diye düşünüyoruz ve uzattığı elini boş çevirmiyoruz diye konuştu.
     Bu yıl kendilerine olan talebin bir hayli fazla olduğunu belirten Kalaycı, İftardan iki saat önce başlayan yemek dağıtımımız iftara kadar sürüyor. Bu ramazanda Büyükşehir Belediyesi tarafından iftar çadırı açılmadığından talep çok fazla, yetişmekte güçlük çekiyoruz. Elimizdeki imkanlarla ancak 1000 kişilik yemek çıkarabiliyoruz. Talep böyle giderse kapasiteyi artırmanın yoluna gideceğiz dedi.
    
     -Bizde gönüllülük esastır.
    
     Yemeklerin ilçe esnafı, vatandaşlar ve hayırseverlerin katkısı ile hazırlandığını dile getiren Kalaycı, şunları kaydetti:
     Bizde gönüllülük esastır. Bizim burada aşçılarımızdan çalışanımıza kadar herkes gönüllü olarak Ramazan boyunca ücretsiz çalışmaktadır. Burada yaptığımız yemekler esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın getirdiği yemeklik malzemelerle yapılmaktadır. Yardım yapacak hayırseverlerden biz kesinlikle para kabul etmiyoruz. Paranın yerine yemeklik malzemeleri getirirler. Biz de elimizdeki malzemelerle her gününün menüsünü, vatandaşlara da sormak sureti ile isteklere göre yemek menüsü belirliyoruz.
     Aşevinde gönüllü çalışan aşçılar Cemal Culha (70) ve Emin Şahin (60) ise günde dört çeşit yemek hazırladıklarını ve yaptıkları işin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.
    
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber 25 yıldır muhtaçlara ramazanda yemek yapıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER