26. Bölge Eczacı Odası Çankırı İl

26. Bölge Eczacı Odası Çankırı İl Temsilciliği açılış töreni -TEB Başkanı Çolak: -Eczacılar ekonomik anlamda ciddi sorunlar yaşıyor


ÇANKIRI (A.A) - Türk Eczacıları Birliği Başkanı (TEB) Erdoğan Çolak, eczacıların ekonomik anlamda ciddi sorunlar yaşadığını söyledi.
     26. Bölge Eczacı Odası Çankırı İl Temsilciliğinin açılış töreninde konuşan Çolak, eczacıların konjonktürel sorunlarının Türkiyenin değişiminden, yapısal sorunların ise çok sayıda Eczacılık Fakültesi açılmasından kaynaklandığını belirterek, her yıl bin civarında eczacının fakültelerden mezun olduğunu söyledi.
     Avrupaya bakıldığında Türkiyenin eczane sayısının en fazla olduğu ülkelerden biri olduğuna dikkati çeken Çolak, Türkiye çapında 24 bin 500 eczanemiz var. 30a yakın fakültemiz ve her yıl açılan bin eczanemiz var. TBMMden 17 Mayısta Eczane Yasası geçti. İlçe bazında nüfusa göre 3 bin 500 nüfusa bir eczane kurulması kriteri getirildi. Dolayısıyla yapısal soruna neşter atılmış oldu dedi.
    
     -Eczacılar ekonomik anlamda ciddi sorunlar yaşıyor-
    
     Eczanelerin ilaçların yüzde 91ini kamuya sattığını, kamunun ilaçları en ucuza almak istediğini anlatan Çolak, 2004 yılından bu yana ilaç fiyatlarının sürekli düştüğünü bildirdi.
     Çolak, düşüş nedeniyle karlılığın azaldığını vurgulayarak, Bir tarafta çok sayıda hasta, öbür tarafta çok sayıda eczane ve sürekli düşen ilaç fiyatları... İlaca ve sağlığa yeterince ayrılmayan bütçe ve tüm insanları kapsayan sosyal güvenlik şemsiyesi... İlaç sanayisi de fiyat düşüşlerini karşılamıyor. Bu nedenle eczacılar ekonomik anlamda ciddi sorunlar yaşıyor. Türkiyede şöyle bir durum var. İlaç fiyatları düşüyor, kamu kurum iskontoları sürekli yükseliyor diye konuştu.
     Çolak, sistem değişikliklerinin hükümet eliyle yapılması ve paydaşların mağdur edilmemesi gerektiğini kaydetti.
     TEB Başkanı Çolak ve 26. Bölge Eczacı Odası Başkanı Ümmühan Pelenkoğlu, konuşmaların ardından Çankırı İl Temsilciliğinin açılış kurdelesini kesti.
    
     Muhabir: Özgür Alantor
     Yayıncı: Kemal Kaymak
    
    
    
    
     TEB Genel Sekreteri Harun Kızılay, 26. Bölge Eczacı Odası Başkanı Ümmühan Pelenkoğlu, Çankırı Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, Çankırı Müftüsü Arslan Türk, siyasi parti temsilcileri ve eczacılar katıldı.
<< Önceki Haber 26. Bölge Eczacı Odası Çankırı İl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER