28 Şubat mağduriyetlerinin giderilmesini istediler

28 Şubat mağduriyetlerinin giderilmesini istediler


YOZGAT (A.A) - Sorgun Ahde Vefa Platformu üyeleri, kamuoyunda post modern darbe olarak adlandırılan 28 Şubattaki mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.
     Sorgun PTT binası önünde toplanan Ahde Vefa Platformu üyeleri adına basın açıklaması yapan Mehmet Atılgan, mağduriyetlerin giderilmesi için imza topladıklarını belirtti.
     Atılgan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
     Bu memleketin insanlarını inançlarından, geçmişinden, mukaddesatından kopartmaya çalışan zihniyet, 28 Şubat döneminde zulümlerini ayyuka çıkartmış, sokaklarda cadı avlar gibi Müslüman avlamış, binlerce gencin eğitimini engellemiş, devrim kanunlarına aykırı diyerek Kur-anı yasaklamış, çocuklarımızı Müslüman olarak yetiştirmemizi kanun zoruyla engellemeye kalkmış mahkemelerde tiyatro şekilde yargılayıp zindana atmıştır.
     Dolayısı ile bu konuda yetkili olan tüm kurum ve kişiler hızlı bir şekilde adım atmalı ve öncelikle Salih Mirzabeyoğlu başta olmak üzere 28 Şubatta ceza evine konulan tüm insanlardan özür dilenerek serbest bırakılmalı, hak gasbına uğrayanların hakkı teslim edilmelidir.
     Topluluk, basın açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı, Başbakan ve TBMM Başkanlığına faks çekti.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Ömer Sarı
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber 28 Şubat mağduriyetlerinin giderilmesini istediler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER