28 Şubat Soruşturması

28 Şubat Soruşturması -Mazlumder Gaziantep Şube Başkanı Çelik: -Darbecilerin değirmenine su taşıyan tüm sivil yapıların da hukuk önünde hesap vermelerinin sağlanmasını istiyoruz


GAZİANTEP (A.A) - Mazlumder Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik, 28 Şubat Soruşturmasına ilişkin, Darbecilerin değirmenine su taşıyan tüm sivil yapıların da hukuk önünde hesap vermelerinin sağlanmasını istiyoruz dedi.
     Mazlumder Gaziantep Şubesi ve Yeni Devir Hukukçular Derneği, Mazlumder binasında ortak basın açıklaması düzenledi.
     Çelik, basın toplantısında, 28 Şubat bin yıl devam edecek cümlesiyle akıllara yerleşen, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü operasyonla yeniden gündeme gelen darbenin 16. yıl dönümünde olunduğunu hatırlattı.
     Tarihe geçen bu kara lekeyi lanetlediğini, devam eden soruşturmayla cuntanın tüm şubelerinin deşifre edilerek yargılanmalarını dilediklerini ve beklediklerini aktaran Çelik, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     Darbecilerin değirmenine su taşıyan tüm sivil yapıların da hukuk önünde hesap vermelerinin sağlanmasını istiyoruz. 28 Şubat askerden ibaret değildir. İş dünyasından, medyaya kadar hatta dış ayaklarına kadar ulaşılarak bu ülkenin geleceğine nasıl pranga vurulduğunun gösterilmesini bekliyoruz. Ve mağduriyetler...İmzasız mektuplar, haksız suçlamalar, ihbarlar ve 500 klasör fişleme dosyası, binlerce mağduriyet...Kapatılan dernek ve vakıflar, kesilen cezalar, el koyulan mal varlıkları, skandal yasaklar...Artık hepsinin son bulmasını istiyoruz. 28 Şubat siyasi yargı kararlarının iptal edilmesi için TBMMyi adım atmaya davet ediyoruz, brifingli siyasi yargı kararlarıyla hukuka aykırı şekilde ceza evlerinde hayatları karartılan insanlarımızın derhal özgürlüklerine kavuşmasını ve bu kararlar ile mağdur edilenlerin haklarının iade edilmesini bekliyoruz.
     Bir çok brifingli siyasi yargı kararlarıyla mahkum edilen mağdurlarla birlikte bu kararların sembol ismi olan ve 1998 yılında hiçbir delil yokken örgüt liderliği suçundan tutuklanarak cezaevine konulan ve ömür boyu hapse mahkum edilen mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu da derhal özgürlüğüne kavuşturulmalıdır diyen Çelik, fikirleriyle birlikte imha edilmek istenenlerden özür dilenmesi ve tecridin son bulması gerektiğinin altını çizdi.
     Çelik, olağanüstü bir dönemde, 28 Şubat darbe sürecinde, hukukun üzerinden tankların geçtiği ve yargının brifinglerle hizaya sokulduğu bir konjonktürde, olağanüstü şartlarda yargılanan ve somut verilere dayanmaksızın mahkum edilen sayısız insanın şu anda cezaevlerinde çürütüldüğünü iddia etti.
     Böyle bir durumda, normalleşen bir Türkiyede söz etmenin mümkün olmadığını ileri süren Çelik, Unutulmasın ki, hukuk dışı yapılanmalar eliyle kurumlara ve sivil siyasete müdahale edenlerin yargı kararlarının geçersiz sayılması elzemdir. İdeolojik kararlarla insanların hayatlarını karartanların da yargı önünde hesap vermelerini talep ediyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber 28 Şubat Soruşturması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER