28 yıl sonra ilk adımını attı

28 yıl sonra ilk adımını attı -Küçük yaşta geçirdiği rahatsızlık nedeniyle 28 yıldır yürüyemeyen kadın, Kocaelideki 3 haftalık rehabilitasyon tedavisinin ardından yürüteç yardımıyla yürümeye başladı (Fotoğraflı - Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - Küçük yaşta menenjit ve beyin felci geçirmesi sonucu 28 yıldır yürüyemeyen Melek Akkaya (40), Kocaelideki 3 haftalık rehabilitasyon tedavisi sonrası yürüteç yardımıyla ilk adımını attı.
     İzmitteki özel bir rehabilitasyon hastanesinde tedavi gören 40 yaşındaki Akkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, küçük yaşta menenjit hastalığı geçirdiğini belirterek, hastalıktan sonra zamanla tek başına yürüyememeye başladığını söyledi.
     Yaklaşık 28 yılın ardından tek başına ilk kez yürüdüğünü ifade eden Akkaya, tek başına yardım almadan yürümek istediğini kaydetti. Akkaya, insanın yürüyememesinin kötü bir duygu olduğunu dile getirerek, en kısa sürede yürümeye başlamayı umduğunu belirtti.
     Hastanenin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ertunga Öney de hastanın küçük yaşta menenjit hastalığı geçirmesine bağlı olarak beyin fonksiyonlarında bozulmaların meydana geldiğini belirterek, hastanın bu nedenle zamanla yürüyemez duruma geldiğini söyledi.
     Akkayanın hastanelerine başvurduğunda bel, diz, sırt, omuz ve diğer eklemlerinde ileri derecede kireçlenmeler olduğunu teşhis ettiklerini ifade eden Öney, hastayı 3 haftadır tedavi ettiklerini dile getirdi.
     Öney, bu süre içerisinde hastanın kireçlenen eklemlerini açmaya yönelik rehabilitasyon uygulamaları yaptıklarını kaydederek, kasların gelişimini sağlamak için kuvvetlendirme egzersizlerine başvurduklarını kaydetti.
     Akkayanın şu anda yürüteç yardımıyla yürüyebildiğini ve tedavisinin henüz bitmediğini anlatan Öney, Belki birkaç cerrahi girişim planlanabilir. Onlarla ilgili girişimlerimiz var. Bizim hastanemizin dışında yapılacak uygulamalar bunlar. Daha sonra tedavimize tekrar başlayacağız. İnşallah hastayı bir tek bastonla yürür hale getireceğiz. Hastanın en son durumundaki beklentimiz, normal yürümesi değil ancak daha bağımsız bir bastonla yürür hale gelebilmesini hedefliyoruz. Bu birkaç aylık çalışma gerektirebilir diye konuştu.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 28 yıl sonra ilk adımını attı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER