TSİAD Başkanı Orhan:

TSİAD Başkanı Orhan: Kalkınma ajanslarının, sürecin etkin ve aktif aktörleri olarak yeniden yapılandırılmasını savunuyoruz


TRABZON (A.A) - Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği (TSİAD) Başkanı Yalçın Orhan, kalkınma ajanslarının etkin ve aktif aktörler olarak yeniden yapılandırılmasını savunduklarını belirtti.
     TSİAD Başkanı Orhan, yaptığı yazılı açıklamada, bölge kalkınma idareleri ve kalkınma ajanslarının amaç ve görevlerinde benzerlikler olduğunu belirterek, Rekabet gücü düşük bölgelerde kalkınma ajanslarına lider ve yönlendirici bir rol yüklenmesi, rekabet gücü yüksek bölgelerde ise tamamlayıcı bir rol verilmesi gerekir dedi.
     Kalkınmanın aktörleri olan ajansların bölgesel politika geliştirme sürecindeki temel işlevinin, bölgesel rekabeti geliştirmek ve yatırım ortamını iyileştirmek olduğunu ifade eden Orhan, Kalkınma ajanslarının, sürecin etkin ve aktif aktörleri olarak yeniden yapılandırılmasını savunuyoruz. Bölge kalkınma idareleri ve kalkınma ajanslarının amaç ve görevlerinde benzerlikler vardır diye konuştu.
    
     Muhabir: Burak Altunöz
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber TSİAD Başkanı Orhan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER