29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı


DENİZLİ (A.A) - Denizlide, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi.
     Valilik binası önünde düzenlenen törene, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Bilal Uçar, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Belediye Başkanı Osman Zolan, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
     Törende, Atatürk Anıtına çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Vali Demir, törenin ardından Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesini ziyaret etti.
     Ziyarette yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşının Türk milletinin var olma savaşı, cumhuriyetin ise yeniden dirilişin simgesi, her şeyden önce barışın ve huzurun gölgesinde büyüyen demokrasi ağacı olduğunu ifade eden Demir, şunları kaydetti:
     Büyük Türk Milleti sahip olduğu değerlere her ne koşul altında olursa olsun sahip çıkan, kardeşliği din, dil, ırk, mezhep gibi bölücü unsurlara feda etmemeye yeminli bir millettir.
     Bundan 89 yıl önce yaşananlar, bizlere bugünümüzü armağan edenlerin zaferiydi. Bıraktıkları miras, çok az millete nasip olacak kadar büyük ve onurlu bir sorumluluk. Hem bizden öncekilere hem de bizden sonrakilere karşı taşıdığımız sorumluluk ağır ancak, bir o kadar da gurur verici. Bu bilinçle her gün bir basamak daha yükselmek için neler yapabileceğimizin hesabını yapmalı, emanetçisi olduğumuz mirası bizden sonrakilere çok daha iyi koşullar altında teslim etmeliyiz.
    
     Muhabir: Fatma Karakış
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER