29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı -CÜ Rektörü Kocacık kutlama mesajı yayımladı


SİVAS (A.A) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Kocacık mesajında, Birinci Dünya Savaşının ardından işgal edilen vatan topraklarının kurtarılması için Samsuna çıkan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün, ardından 4 Eylül 1919 tarihinde Sivasta toplanan Kongrede temellerini attığı Cumhuriyetin ilanının 89uncu kuruluş yıl dönümünü kutlamanın coşku ve gururunu yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     İstiklal mücadelesinde Sivasın ve Sivaslıların azim ve kararlılığı ülkeye mal olmuştur. Milli sınırları içinde vatan bölünmez bir bütündür, parçalanamaz kararının alındığı Sivas, Cumhuriyeti koruyan, yücelten, Atatürkün Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz sözünden ilham alan gençliğin yetiştiği Cumhuriyet Üniversitesi ile bu kararlılığını sürdürmektedir.
     Üniversitenin bugüne kadar sunduğu hizmetlere de değinen Kocacık, öğrencileri, modern çağın gerektirdiği bilgi ve donanıma sahip, Cumhuriyetin temellerini daima koruyan, sahip çıkan, niteliklerini ve hedeflerini özümseyen, onu geliştirme azim ve kararlılığını taşıyacak şekilde yetiştirdiklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER