29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı -Vali Karaloğlu bayram mesajı yayımladı


VAN (A.A) - Vali Münir Karaloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
     Vali Karaloğlu mesajında, milletin yaklaşık bir asır evvelki haklı, şanlı ve onurlu mücadelesinin, 29 Ekim 1923te bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasıyla sonuçlandığını kaydetti.
     Aradan geçen 89 yıla rağmen, o günkü asil ruhun, bugün de capcanlı ve dipdiri olduğunu ifade eden Karaloğlu, şunları belirtti:
     Her 29 Ekimde bunu bir kez daha hissediyoruz. O gün, canları pahasına bu asil toprakları bizlere vatan kılan bir neslin evlatları olarak, siz hemşehrilerimle birlikte yeni bir Van ve yeni bir Türkiyenin inşası yolunda, emin adımlarla ilerliyoruz. Birlik ve dirliğimizi koruyarak, kardeşliğimizi pekiştirerek, atalarımıza layık ve sadık olarak geleceğimizi kuruyoruz. Önümüze çıkan her türlü badireyi, el birliği ve gönül birliğiyle atlatıyoruz ve atlatacağız. Cumhuriyetimizi kuran örnek duruş ve yüce ruh da bu yolda bizlere güç, ışık, umut olacaktır. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal ve aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla yad ediyor, tüm Vanlı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, huzurlu ve mutlu bir gelecek diliyorum.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER