29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı -Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler: Cumhuriyet Türk milletine bırakılmış en büyük mirastır


ERZURUM (A.A) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Cumhuriyetin Türk milletine bırakılan en büyük miras olduğunu bildirdi.
     Küçükler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyeti milli tarihin kaydettiği en büyük atılım olarak değerlendirdi.
     Küçükler, mesajında şu ifadeleri kullandı: Büyük önder Atatürk, 29 Ekim 1923 tarihinde Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük mirastır. 29 Ekim 1923te sadece bir rejim değişikliği yapılmamıştır aynı zamanda bir milli devlet kurulmuştur. Atatürkün hedef olarak gösterdiği çağdaş uygar ülke olma yolunda laik, demokratik Cumhuriyet rejimi ile kat ettiğimiz mesafe küçümsenecek gibi değildir.
     Cumhuriyetin, millete ulus ve dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilinci kazandırdığına dikkati çeken Küçükler, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
     Türkiye Cumhuriyetinin öyküsü bir başarı, bir uygarlaşma öyküsüdür. Cumhuriyetin başarıları ile haklı bir gurur duyuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti laik ve demokratik anlayıştan taviz vermeden, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda hızla ilerlemektedir. Buna hiçbir güç engel olamayacak ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonsuza kadar yaşayacaktır.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER