29. Vakıflar Haftası

29. Vakıflar Haftası -Bursada Geleneksel El Dokumaları, Hat, Tespih, Çini, Metal, Resim, Otantik Kıyafetler Sergisi açıldı, ney dinletisi yapıldı


BURSA (A.A) - Bursada 29. Vakıflar Haftası kapsamında, Geleneksel El Dokumaları, Hat, Tespih, Çini, Metal, Resim, Otantik Kıyafetler Sergisi açıldı, ney dinletisi yapıldı.
     Bursa Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı, dünyanın en eski çarşılı köprülerinden biri olarak kabul edilen Tarihi Irgandı Çarşılı Köprüsünde, ile Irgandı Köprüsü sanatçıları ile ortaklaşa düzenlenen programda, vakıf kültürünün temelinde paylaşma ve dayanışma duygusunun yattığını belirterek, bu kapsamda binlerce muhtaç vatandaşa gıda ve nakdi yardımın yapıldığını söyledi.
     Geçmiş yıllarda çevre, su ve İstanbul gibi farklı konuların işlendiği Vakıflar Haftasının bu yılki temasının Balkan Vakıfları olduğunu ifade eden Sarı, şöyle konuştu:
     Sanat tarihi değeri olan eserlere sahip çıkmak, çocuklarımıza bu eserleri tanıtmak ve vakıf bilincini aşılamak temel amacımızdır. Bu vesileyle Balkanlarda yaklaşık 500 yıl kalan ecdadımızın oralarda inşa ettiği 15 bin civarında eserden bahsetmek istiyorum. Son yıllarda oradaki eserlere ülkemiz tarafından sahip çıkılması Balkan coğrafyası ile aramızdaki eşsiz ilişkilerin geleceğe taşınması adına çok önemlidir. Vakıflar Genel Müdürlüğünün yanı sıra başta İstanbul ve Bursa Büyükşehir belediyeleri olmak üzere Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Diyanet İşleri Başkanlığı, oradaki eserlerin restorasyonunu en iyi şekilde gerçekleştiriyor.
     Program kapsamında, Geleneksel El Dokumaları, Hat, Tespih, Çini, Metal, Resim, Otantik Kıyafetler Sergisi açıldı ve daha sonra neyzen İbrahim Benlioğlunun ney dinletisine geçildi.
     Tarihi çarşıda gerçekleştirilen ney dinletisi, ilgi gördü.
     (ATL-MET-HRN-KAK)
<< Önceki Haber 29. Vakıflar Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER