2B arazi sahipleri tapularını almaya başladı

2B arazi sahipleri tapularını almaya başladı


OSMANİYE (A.A) - Orman vasfını yitirmiş arazilerin satılmasıyla ilgili yürürlüğe giren 2B yasasından yararlanmak için Osmaniyede müracaat ederek yükümlülüklerini yerine getiren 2 kişiye tapuları teslim edildi.
     Osmaniye Defterdarı Tahir Gök, makamında yapılan tapu teslim töreninde, 6831 Sayılı Orman Kanunu kapsamında, orman köylerinin kalkındırılması, desteklenmesi ve hazine adına orman dışına çıkarılan yerlerin satışıyla ilgili kanun çıkarıldığını hatırlattı.
     Kanuna göre Osmaniye genelinde toplam 5 bin 838 adet taşınmazın bulunduğunu belirten Gök, 2B arazileri için yüzde 88 oranında müracaat yapıldığını ve bunların satış işleminin başladığını bildirdi.
     Gök, tüm hak sahibi vatandaşlara tebligat gönderdiklerini dile getirerek "13 köyümüzde 2B ile ilgili güncelleme çalışmaları devam etmekte. Tebligat yaptığımız vatandaşların tapularını alma süreleri 5 aydır. 15.09.2013 tarihinde hak sahiplikleri düşecek. Eğer satın almazlarsa doğrudan satış yoluyla elimizden çıkaracağız. İlimizde toplam 54 milyon 319 bin 564 TL gelir bekliyoruz. İnşallah bu kanun 2B kapsamında vatandaşlarımızın mağduriyetlerini giderecek bir kanun" dedi.
     Yükümlülüklerini yerine getiren ve devir işlemleri tamamlanan 2B hak sahibi Necdet Babaoğlan ve Atike Saçıkaraya tapuları, Defterdar Gök tarafından teslim edildi.
    
     Muhabir: Tuğba Temir
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber 2B arazi sahipleri tapularını almaya başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER