3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Saadet Partisi İl Başkanı Akın: -Engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunların çözümünün, yaşama sevinçlerini kaybetmeden mutlu ve becerikli bir yaşam sürmelerinin sağlanmasının hepimizin s


ANTALYA (A.A) - Saadet Partisi İl Başkanı Galip Akın, Engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunların çözümünün, yaşama sevinçlerini kaybetmeden mutlu ve becerikli bir yaşam sürmelerinin sağlanmasının hepimizin sorumluluğu olduğunu hatırlatmak istiyor, vatandaşlarımızı bu konuda daha duyarlı olmaya ve yürütülen çalışmalara destek vermeye çağırıyorum dedi.
     Akın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, engellilerin toplumsal yaşamlarını kolaylaştırmak ve geleceklerine güvenle bakabilmelerini sağlayacak koşulları oluşturmak için tüm imkanların seferber edilmesi gerektiğini kaydetti. Engelli vatandaşların sorunlarının çözümü için toplumun ilgisi ve katkısını beklediklerini belirten Galip Akın, engellilere yönelik sorumlulukların yerine getirilmesinin toplumsal bir görev olduğunu vurguladı.
     Bu doğrultuda atılacak adımların hem engelli vatandaşların güvenini artıracağını hem de günlük yaşama etkin katılımlarını sağlayacağını ifade eden Akın, açıklamasında, Engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunların çözümünün, yaşama sevinçlerini kaybetmeden mutlu ve becerikli bir yaşam sürmelerinin sağlanmasının hepimizin sorumluluğu olduğunu hatırlatmak istiyor, vatandaşlarımızı bu konuda daha duyarlı olmaya ve yürütülen çalışmalara destek vermeye çağırıyorum ifadelerini kullandı.
     Türkiyede 9 milyon engelli olduğuna dikkati çeken Galip Akın, bu sayının nüfusun yüzde 12sine karşılık geldiğinin altını çizdi. Engelli vatandaşların sorunlarını yılın bir günü değil, her günü takip ettiklerini vurgulayan Akın, partileri bünyesinde kurulan Özürlüler Koordinasyon Merkezinin bir ilk olduğuna işaret etti. Akın, parti olarak engelli vatandaşların daha iyi şartlarda yaşaması için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER