3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen: -Eskişehirde yaşayan yaklaşık 10 bin engelli vatandaşımız hiç kimsenin yardımı olmadan kent yaşamına dahil olabilmektedir


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehirde yaşayan yaklaşık 10 bin engellinin hiç kimsenin yardımı olmadan kent yaşamına dahil olabildiğini bildirdi.
     Büyükerşen, yaptığı yazılı açıklamada, Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin yaklaşık 8,5 milyon engellinin yaşadığı Türkiyede engelli vatandaşlarımızı sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde değil, yılın her günü hatırlamak ve ihtiyaçlarının çözümü için çalışmalar yapmak gerektiğinin bilincinde olduğunu kaydetti.
     Büyükerşen, şunları belirtti:
     Engelli vatandaşlarımızın günlük yaşamda yok sayılmaları ayıbına son vererek, onların toplum yaşamı ve çevre ile bütünleşmelerini sağlayıcı düzenlemeler gerçekleştirmek sosyal belediyecilik anlayışımızın temellerinden birini oluşturmaktadır. Büyük kentsel yenilenme projelerimizi yaşama geçirirken, engelli vatandaşlarımız göz önüne alınarak gerçekleştirdiğimiz düzenlemeler sonrası Eskişehir, engelli vatandaşlarımızın deyişiyle, Türkiyenin engelliler için en yaşanılır kenti haline geldi. Bugün, Eskişehirde yaşayan yaklaşık 10 bin engelli vatandaşımız hiç kimsenin yardımı olmadan kent yaşamına dahil olabilmektedir. 13 yıldır olduğu gibi bundan sonra da engelli vatandaşlarımızı sevgiyle kucaklamayı sürdüreceğiz.
    
     -ETO Başkanı Karacan-
    
     Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Eskişehirin engellilerin rehabilitasyon ve eğitimin çok önemli bir misyona sahip olduğunu belirtti.
     Karacan, yaptığı yazılı açıklamada, bir ülkenin gelişmişliğinin en büyük göstergelerinden birinin toplumun tüm bireylerinin mutlu ve standartları yüksek bir hayat yaşaması olduğunu bildirdi.
     Engelli vatandaşların yaşam kalitelerini artırmanın, hayatın her alanında işlerini kolaylaştırmanın çok önemli olduğunu kaydeden Karacan, şunları ifade etti:
     Çünkü destek olduğumuzda, sporda, ticarette, siyasette ve sosyal yaşamın tamamında engellilerin büyük başarılara imza attığını görmekteyiz. Bu bağlamda Eskişehir, ülkemizin en farkındalık yaratan şehirlerinden biridir. Eskişehir, rehabilitasyon ve eğitimde çok önemli bir misyona sahiptir. Eskişehirin bu noktadaki yetkinliğini artırmak, engelli vatandaşlarımızın hayatlarına daha da değer katacaktır. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, engelleri ortadan kaldıran herkese yürekten teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER