3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Kalender: -İnsan onuruna yaraşır bir hayatı herkes kadar bizler de hak ediyoruz


GAZİANTEP (A.A) - Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, insan onuruna yaraşır bir hayatı herkes kadar engellilerin de hak ettiğini belirtti.
     Kalender, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, söz konusu günün bir kutlama günü olmadığını, dünya düzeninde engelli bireylere toplumla iç içe yaşadığını hissettirme, toplum bilinci oluşturma günü olduğu ifade etti.
     2005 yılında çıkarılan 5378 sayılı Özürlüler Yasasına rağmen gerekli çalışmaların yapılmadığı savunan Kalender, şunları kaydetti:
     Kamu binaları engellilere uygun hale getirilememiştir. Yollar, kaldırımlar son düzenlemelerle iyileştirilmeye çalışılsa dahi yetersiz kalmaktadır. Düzenlemeler yapılsa bile engelli geçişlerine konulan engellerle karşılaşılmaktadır. Engelli yollar, kaldırımlar, binalar, araçlar nedeniyle geçtiğimiz günlerde bir engelli arkadaşımız kaza kurbanı olmuş ve yaşamını yitirmiştir. Daha kaç arkadaşımız kaza kurbanı olmalı, kaç arkadaşımız yaşamını yitirmelidir-
     Kalender, ulaşımın engelliler için en büyük problem olduğu, artık kent yaşamında yavaş yavaş ortaya çıkan engellilerin akülü ve tekerlekli sandalyeleri ile kent ulaşım araçlarından yararlanmak istedikleri, okullarına, işlerine ulaşmak istedikleri vurgulandı.
     İnsan onuruna yaraşır bir hayatı herkes kadar bizler de hak ediyoruz düşüncelerini aktaran Kalender, yetkililerin engellilere ilişkin çalışmalarda görevlerini yerine getirmesini istedi.
    
     Muhabir: Gaziantep
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER