3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -AK Parti Milletvekili Şahin: -Engelliler, her alanda her an hissedilir olmalı


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Milletvekili Ali Şahin, engellilerin her alanda, her an hissedilir olmaları gerektiğini belirtti.
     Şahin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, engellilerin, aralık ve mayıs olmak üzere senede sadece iki gün hatırlanmaktan rahatsızlık duyduklarını ifade etti.
     Engelliler, her alanda her an hissedilir olmalı düşüncesini aktaran Şahin, Türkiyede yaşayan engellilerin en önemli problemlerinin işsizlik, eğitim, erişim ve sağlıktan öte toplumsal bellekten oluşmuş sağlıksız engelli algısı olduğunu vurguladı.
     Engelli denince toplumsal bellekte aciz ve muhtaç bir birey belirdiğini ve bu durumun toplumsal engelli algısının sağlıklı bir zeminde oturmadığının bir göstergesi olduğunun altını çizen Şahin, şunları kaydetti:
     Şurası iyi bilinmelidir ki, ülkemizde yaşayan engelliler aciz ve muhtaç bireyler olmayıp en az engelsiz bireyler kadar muktedir ve üretkendir. Ülkemizde yaşayan engellilerin kimsenin merhametine ihtiyacı yoktur. İhtiyaç duydukları tek şey kendilerine yaşama dair her alanda engelsiz insanlarla birlikte eşit şartlarda yarışma fırsatı verilmesi, inanılması ve güvenilmesidir. Engellilere fırsat verildiğinde engelli de olsa birey bir Stephen Hawking, Beethoven, Aşık Veysel ya da Eşref Armağan olabilmektedir. Dünya, saydığım isimler gibi kültürden sanata, spordan bilime tarihe damga vurmuş yön vermiş engelli isimlerle doludur.
     Şahin, son 15 yılını engellilere adadığını, bu yönde onlarca projeye imza attığını anımsattı.
     3 Aralık Dünya Engelliler Gününün engelli ve yakınlarından öte engelsiz bireylerin engellileri sağlıklı algılama günü olduğunu ifade eden Şahin, tüm engellilerin, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlayarak, onların önündeki, fiziksel ve zihinsel tüm engellerin ortadan kalkmasını diledi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER