3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Aksarayda toplanan 5,5 ton mavi kapakla alınan 27 tekerlekli sandalye sahiplerine teslim edildi


AKSARAY (A.A) - Aksaray Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezince başlatılan Mavi Kapak Toplama kampanyası, 27 engelliye umut oldu.
     Toplanan 5,5 ton mavi kapakla alınan 27 tekerlekli sandalye, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen törende sahiplerine teslim edildi.
     Törende konuşan Aksaray Valisi Selami Altınok, toplumda herkesin birer engelli adayı olduğunun farkında olması gerektiğini vurguladı.
     Türkiyede 8 milyona yakın engelli evladımız, kardeşimiz, ağabeyimiz, ablamız yaşıyor diyen Altınok, Hayatı onlar için daha kolay yaşanabilir bir noktaya getiremediğiniz takdirde, yarın kendi ailemizden, kendi bedenimizden, eşimizden, kardeşimizden de engelliler çıkabileceğinin farkında olmalıyız diye konuştu.
     Konuşmaların ardından zihinsel engelli çocuklardan oluşan Mehter Takımı konser verdi. Engelli çocukların halk oyunları gösterisinin ardından kampanyaya destek veren kişi ve kurumlara teşekkür belgesi takdim edildi.
     Tekerlekli sandalyesini alan 7 yaşındaki Ece Nurun babası Ahmet Nur, kızının doğuştan engelli olduğunu belirterek, Çok mutluyuz. Bu kampanyayı düzenleyenlere çok teşekkür ediyoruz. Kızımın tekerlekli sandalyesi yoktu. İnşallah buna ihtiyaç duyan başka kişilere de nasip olur dedi.
    
     Muhabir: Muzaffer Çağlıyaner / Murat Aslan
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER