3 ilde suç örgütü operasyonu

3 ilde suç örgütü operasyonu -Eskişehir merkezli Sakarya ve Antalyada çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 51 kişi adliyeye sevk edildi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir merkezli Sakarya ve Antalyada çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 51 kişi adliyeye sevk edildi.
     Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte son zamanlarda meydana gelen ateşli silahla insan öldürmeye tam teşebbüs, yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, iş yeri kurşunlama, kasten yaralama, tehdit ve mala zarar verme gibi olayları incelemeye aldı.
     Emniyet güçleri, yapılan çalışmalar neticesinde, son bir yılda 115 olayda 135 kişiyi mağdur ettikleri, çek-senet tahsilatı, tefecilik, korumacılık, uyuşturucu madde ticareti, kaçak içki ve sigara satışı ile spor faaliyetleri ve taraftar gruplarını yönlendirme alanlarında yoğun olarak faal oldukları tespit edilen Ahmet T, Mehdi S, Ufuk Ö, İlhan T, Yunus Y, Şahin Y, Murat D, Uğur B, Emre U, Halil O, Ersin P, Emre Y, Erhan B, Orkun Ç, Kadir D, Ahmet Ş, Yunus Emre A, Ferhat G, İsmail Tayyar Ç, Burak T, Ali Fırat C, Bekir Mesrur Ş, Ahmet Hamdi S. ile bu kişilerle bağlantılı aralarında 2 polis memurunun da bulunduğu 28 kişinin Eskişehir, Sakarya ve Antalyada bulunan adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi.
     Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 1 frekans tarayıcılı el telsizi, 2 el telsizi, 1 şok cihazı, 27 ruhsatsız silah, 10 otomatik av tüfeği, 232 adet değişik çaplarda tabanca mermisi, 84 av tüfeği ve kurusıkı tabanca fişeği, 2 Rambo bıçağı, 2 kılıç, , 22 ecstasy hap ve 29 gram esrar maddesi ele geçirildi.
     Öte yandan şüphelilerin, 2 özel güvenlik ve 2 danışmanlık şirketi kurduğu, elde ettikleri gelirle 2 milyon lira değerinde çok sayıda lüks araç satın aldıkları öğrenildi.
     Gözaltına alınan 51 şüpheli sorgularının ardından, suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, örgüt kapsamında ateşli silahla insan öldürmeye tam teşebbüs, silahla birden fazla kişi tarafından kişi hürriyetinden yoksun kılma, silahla örgütün gücünü kullanarak tehdit etmek ve ettirmek, örgüt faaliyeti çerçevesinde suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak gibi suçlardan adliyeye sevk edildi.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 3 ilde suç örgütü operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER