3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü -TPB Genel Başkanı Pakdil: -"Basın özgürlüğünün sağlanması, mazlum insanların haklarını savunmada en önemli unsurdur"


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Türk Parlamenterler Birliği (TPB) Genel Başkanı Nevzat Pakdil, basın özgürlüğünün sağlanmasının, mazlum insanların haklarını savunmada en önemli unsur olduğunu bildirdi.
     Pakdil, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, enformasyonun yaygınlaşmasına rağmen bilgi ayıklanmasının zorlaştığını belirtti.
     Günümüzde sosyal medya olgusunun her ailede ve bireyde kendisini hissettirdiğini ifade eden Pakdil, şunları kaydetti:
     "Enformasyonu sosyal medya üzerinden almak ve vermek, nitelikten çok niceliksel ağırlıklı yüzeysel haberler, çarpıtılmış, kirletilmiş, içeriği bozularak yeniden üretilmiş, kalıcı ve devamı olmayan bilgi parçacıkları üretmekten öteye gidemiyor. Böyle bir ortamda, kalıcı bilgiye ulaşmak büyük anlam kazanmıştır. Kalıcı bilgiye ulaşmak da basın özgürlüğü ile mümkündür. Kalite ve doğru bilgiye ulaşma noktasında medya mensuplarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerekiyor. İyileştirmelerle basın daha özgür hareket edecektir.
     Basın özgürlüğünün sağlanması, mazlum insanların haklarını savunmada en önemli unsurdur. Filistindeki çocuk için, Myanmardaki Müslümanlar için, Afrikadaki aç ve mazlum insanlar için, Çinin Sincan bölgesinde yaşayan hakları ellerinden alınmış Türkler için kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. Basın özgürlüğü, dünyanın hangi coğrafyasında olursa olsun, dini, rengi, dünya görüşü ne olursa olsun mazlum insanların gördüğü baskıların ifadesi için bir mecburiyet ifade etmektedir."
    
     Muhabir: İsmail Hakkı Demir / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER