3. Akdeniz Ticaret ve Liman Kentleri

3. Akdeniz Ticaret ve Liman Kentleri Kongresi -Ekonomi Bakanı Çağlayan: -Bakın, ABnin dönem başkanlığını sözüm ona Güney Kıbrıs yapacak. Altına imzamı atarak söylüyorum; Türkiye olarak biz bu dönem başkanlığını tanımıyoruz, tanım


MERSİN (A.A) - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Bakın, ABnin dönem başkanlığını sözüm ona Güney Kıbrıs yapacak. Altına imzamı atarak söylüyorum; Türkiye olarak biz bu dönem başkanlığını tanımıyoruz, tanımayacağız dedi.
     Bakan Çağlayan, Mersin HiltonSA Otelinde gerçekleştirilen 3. Akdeniz Ticaret ve Liman Kentleri Kongresi kapsamında düzenlenen Dünyanın Deniz Yolları Akdenizde Kesişiyor konulu oturumdaki konuşmasına, Güneydoğu değil, Akdeniz kentine hoşgeldiniz diye başladı.
     Akdenizin dünya ticaretinde önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Çağlayan, Biz her türlü işbirliğine hazırız. Türkiye olarak tüm dünya ile özellikle üzerinde bulunduğumuz coğrafyada barışın hakim olması için çok yoğun çaba gösteriyoruz dedi.
     Türkiyede Türkiyeye muhalefet etmek ayrı, siyasi iktidara muhalefet etmek ayrı diyen Çağlayan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bugün kim olursa olsun, Türkiyenin gelmiş olduğu nokta adına, ülkemizi yurtdışında kötülemeyelim. Bunun örneklerini kısa bir süre önce gördük, hatırlayın S&P, bana göre SS&P yani çifte standart S&P bunları yaptı. Türkiyeyi yanlış tanıyanlardan, ne olur, Kapıkuleyi geçip, Türkiyeye oradan bakmalarını isteyin.
     AByi İki yüzlü ve riyakar diye nitelendiren Çağlayan, şunları kaydetti:
     ABnin iki yüzlülüğünü ve riyakarlığını, Türk tırlarına konulan kotalarda, Avrupanın Serbest Ticaret Anlaşmasındaki farklılıklarda görüyoruz. Bakın, ABnin dönem başkanlığını sözüm ona Güney Kıbrıs yapacak. Altına imzamı atarak söylüyorum; Türkiye olarak biz bu dönem başkanlığını tanımıyoruz, tanımayacağız. Bu dönemde de her türlü iki yüzlülüğe rağmen, görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Güney Kıbrıs Rum Kesiminin AB dönem başkanlığına oturtulmasını, hani biz 23 Nisanda çocuklarımızı koltuklarımıza oturturuz ya, biz de öyle değerlendireceğiz.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar/Ali Güreli
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber 3. Akdeniz Ticaret ve Liman Kentleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER