2011

2011-2012 eğitim öğretim yılının sona ermesi -İl Milli Eğitim Müdürü Serin: -Günümüz dünyasının en uygar toplumları, eğitime en çok önem veren, kuşakları en iyi şekilde eğiten ve eğitimdeki sorunlarına çözümler üretmiş toplumlardı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, en uygar toplumların eğitime en çok önem veren, kuşakları en iyi şekilde eğiten ve eğitimdeki sorunlarına çözümler üreten toplumlar olduğunu belirtti.
     Serin, 2011-2012 eğitim öğretim yılının sona erecek olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Çocukların hayatının önemli bir kısmının okullarda geçtiğini ifade eden Serin, çocukluktan başlayarak erişkinliğe kadar uzanan bu uzun süreci birçok kimsenin yaşadığını, hayatının en güzel günlerini okul sıralarında geçtiğini, en samimi arkadaşlarıyla okulda tanıştığını ve bilgiyi, sevgiyi, saygıyı, hüznü, sevinci okullarda paylaştıklarını belirtti.
     Serin, şunları kaydetti:
     Değerli Gaziantepliler, eğitim insan hayatının vazgeçilmez bir olgusu ve en önemli süreçlerinden birisidir. Günümüz dünyasının en uygar toplumları, eğitime en çok önem veren, kuşakları en iyi şekilde eğiten ve eğitimdeki sorunlarına çözümler üretmiş toplumlardır. Türkiye yaklaşık 75 milyonluk nüfusuyla bilgi toplumu olma yolunda hızla ilerleyen, önüne çıkan sorunları çözmeye ve günümüzün uygar dünyasında yerini almaya çalışan bir ülkedir. Nüfusumuzun çoğunluğunu da gençlerin ve çocukların oluşturduğunu düşündüğümüzde eğitim alanında yapılacak çok fazla şey ve atılacak çok adım olduğu ön plana çıkar. Ancak bir toplum sadece okulda, sınıfta, kütüphanede ve sadece öğretmenler vasıtasıyla eğitilemez. Eğitim evde, ailede başlar, okulda gelişir, çeşitlenir ve deyim yerindeyse beşikten mezara kadar yani hayat boyunca devam eder. İnsan, hayatının her döneminde öğrenmeye açık olmalıdır. Unutulmamalıdır ki, bir kuşağı eğitmek sonraki kuşakların eğitilmesine de çok büyük katkı sağlar.
     Eğitimli toplumlarda, eğitimli ailelerde eğitimli bireyler yetiştiğinin altını çizen Serin, Son yıllarda kız çocuklarımızın eğitime kazandırılması için gösterilen yoğun çabaların altında da bu düşünceler yatar. Çünkü kadının toplumdaki yeri çok önemlidir. Kadınlar hem çalışıp hem de eş, ev hanımı, anne olmak gibi birçok sorumluluğu aynı anda üstlenebilmektedirler. Bir erkeği eğitirseniz bir insanı eğitmiş olursunuz, bir kadını eğitirseniz tüm bir aileyi eğitmiş olursunuz veciz sözü bu konuyu çok güzel özetlemektedir dedi.
    
     -Onlara iyi birer rol model olun-
    
     Velilere seslenen Ekrem Serin, çocuklarına en güzel duyguları, ahlaki nitelikleri, erdemleri, müspet düşünceleri kendilerinin vereceğini ifade ederek, Onlara iyi birer rol modeli olun. Davranışlarınızla onlara örnek olmaya çalışın. Unutmayın ki sevgi ve hoşgörü ortamında büyüyen nesiller sağlıklı ve mutlu bireyler olarak yetişirler dedi.
     Serin, mesajında öğretmenlere hitaben şöyle dedi:
     Kıymetli öğretmenlerimiz bir eğitim öğretim yılı daha geride kalıyor. Sizler de birer mum misali çevrenizi aydınlatmaya, çocuklarımızı eğitmeye devam ediyorsunuz. Mesleğinizin kutsiyetini anlatmaya kelimeler yetmez biliyorum, şartlar ne olursa olsun görevinizin gereğini en iyi şekilde yerine getirdiğinizden şüphem yoktur. Sizlere seminer döneminden sonra iyi bir yaz tatili diliyorum, iyi dinlenin çünkü sorumluluğunuz her geçen gün biraz daha iyi artıyor.
     Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Serin, öğrencilerin hayatlarının en güzel günlerini yaşadığını, çok hızlı öğrendiklerini, bilgi çağının getirdiği imkan ve avantajları kullanabildiklerini, okullarda ve evlerinde teknolojiyle iç içe olduklarını kaydetti. Serin, şöyle devam etti:
     Bu imkanları, bu fırsatları iyi değerlendirmek sizin elinizdedir. Elinizdekilerin kıymetini bilirseniz, okul hayatınızda bu fırsatlardan ne kadar çok faydalanırsanız gelecek sizler için o kadar iyi olur. Enerjinizi olumlu işler için kullanıp vaktinizi boş şeylerle geçirmezseniz eğitim hayatınız başarılarla dolar. Ailelerinizin, büyüklerinizin ve bizlerin umudu olduğunuzu unutmayın. Zaman hızla akıp geçiyor, geçen zamanı boş, amaçsız şeylerle geçirdiğinizde geriye dönme şansınız olmayacak. Bunu asla unutmayın. Öğretmenlerinize kulak verin, onlar sizin için sınıflardalar. Derslerinizi ve derslerde öğrendiklerinizi önemseyin. Sevgili öğrenciler, bilgi kıymetlidir. Bilgi her an, her yerde işinize yarayabilir. Kitaplarla dost olun.
     İl Milli Eğitim Müdürü Serin, 19 Eylül 2011de başlayan eğitim öğretim yılının yarın sona ereceğini anımsatarak, Yaklaşık 455 bin öğrencimiz karne alarak tatile girecek. Önünüzde uzun bir yaz tatili var, tatilinizi iyi değerlendirmeye bakın, bol bol kitap okuyun. Unutmayın ki bu yaşlarda dağarcığınıza ne doldurursanız yetişkinliğe sizinle birlikte gelecek. Bütün güzellikler sizlerle olsun, önümüzdeki öğretim yılına hazır bir şekilde dönmenizi temenni ediyorum dedi.
     Ekrem Serin, yurt genelinde karne alacak bütün öğrencileri de tebrik etti, hayatını öğrencilerine ve eğitime adamış bütün fedakar öğretmenleri şükranla andı.
    
     Muhabir: Zeynep Yücetaş
     Yayıncı: Mehmet Öztaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER