3. Avrupa Serbest Dalış Şampiyonası

3. Avrupa Serbest Dalış Şampiyonası -Statik Apnea yarışlarında kadınlarda Avusturya takımından Veronika Dittes, erkeklerde de Sırp Branko Petrovic birinci oldu -Milli takımdan kadınlarda Bilge Çingigiray Aydın gümüş, Derya Can Pamuk


ANTALYA (A.A) - 3. Avrupa Serbest Dalış Şampiyonası Statik Apnea (Su içinde hareketsiz halde nefes tutma) yarışlarında kadınlarda Avusturya takımından Veronika Dittes, erkeklerde de Sırp Branko Petrovic birinci oldu.
     Dünya Sualtı Konfederasyonu (CMAS) ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından düzenlenen ve Kundu Titanik Otel Olimpik havuzunda devam eden 3. Avrupa Serbest Dalış Şampiyonasının üçüncü gününde Statik Apnea yarışları finali yapıldı.
     Yarışlarda kadınlarda Avusturya takımından Veronika Dittes 7 dakika 30 saniye ile altın madalya elde etti. Milli takımdan Bilge Çingigiray Aydın 6 dakika 17 saniye ile gümüş, Derya Can Pamuk ise 6 dakika 5 saniye ile bronz madalya sahibi oldu.
     Havuzdan çıktıktan sonra takım arkadaşlarına sarılarak sevincini paylaşan Aydın, Ağlamak istiyorum, ama sevincimden ağlayamıyorum dedi.
     Müsabakalarda İspanya takımında kadın sporcular Mara Carolina Torrealba Pascuet ve Gema Vila Catala suda baygınlık geçirdi. Sudan alınan sporculara sağlık ekipleri müdahale etti. Sporcuların sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
     Erkeklerde ise Sırbistandan Branko Petrovic 10 dakika 5 saniye ile birinci, İspanyadan Alex Segura Vendrell 8 dakika 31 saniye ikinci, Avusturyadan Elmar Klier de 7 dakika 49 saniye ile üçüncü oldu.
     Şampiyona yarın Titanic Otel olimpik havuzunda yapılacak dinamik apnea yarışlarıyla devam edecek.
    
     -Statik Apnea-
    
     Olimpik havuzda gerçekleştirilen statik apnea yarışmalarında, sporcu nefesini suyun altında hareket etmeden en uzun süre tutmaya çalışıyor. Sporcuya yanındaki hakem geçen her bir dakikada dokunarak işaret veriyor. Daha sonra su yüzeyine başını çıkaran sporcunun hakemin elindeki panoya dokunulmasıyla performans son buluyor.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 3. Avrupa Serbest Dalış Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER