Hizmetli olarak başladı, öğrenci işleri şefi

Hizmetli olarak başladı, öğrenci işleri şefi oldu -Rizede Nuh Mehmet Erdoğan, hizmetli kadrosunda göreve başladığı üniversitede bir yandan çalıştı, diğer yandan okuyarak lisans diploması aldı ve öğrenci işleri şefi oldu


RİZE (A.A) - Rizede Nuh Mehmet Erdoğan, hizmetli kadrosunda göreve başladığı üniversitede bir yandan çalıştı, diğer yandan okuyarak lisans diploması aldı ve öğrenci işleri şefi oldu.
     Nuh Mehmet Erdoğan, 2000 yılında, o dönem Karadeniz Teknik Üniversitesine (KTÜ) bağlı Rize Fen Edebiyat Fakültesinde hizmetli kadrosunda göreve başladı. 3 yıl boyunca kat temizlikçisi ve kalorifer görevlisi olarak çalışan Erdoğan, bu süre içerisinde lise eğitimini dışardan tamamladı ve bilgisayar sertifikası aldı. Ardından Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 2009da mezun olan Erdoğan, aynı yıl hizmetli kadrosunda göreve başladığı Rize Fen Edebiyat Fakültesinde Öğrenci İşleri Şefi oldu.
     Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1999 yılında yapılan devlet memurluğu sınavını kazandığını belirterek, 2000 yılında o dönem KTÜye bağlı olan Rize Fen Edebiyat Fakültesinde temizlikçi olarak göreve başladım. Tuvalet temizliği, kat temizliği, yerlerin paspaslanması her şeyi ben yapıyordum. Okumayı çok sevdiğim için bu süre içinde yılmadan açıktan lise ve üniversite eğitimimi tamamladım ve okulumda yükselme sınavında başarılı olunca bilgisayar işletmeni görevine getirildim. Ardından çalıştığım fakültenin öğrenci işleri şefi oldum. 2006da KTÜden ayrılarak önce Rize Üniversitesi, ardından da Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi adını alan üniversite 2009dan itibaren bu görevi sürdürüyorum dedi.
     Yılmadığını ve yüksek lisans yapmak istediğini ifade eden Erdoğan, İngilizce ve matematik eğitimi alıyorum. Yüksek lisans için hazırlanıyorum. Önümde yeni hedefler var. Hiçbir zaman yılmadım, yılmayacağım. Bugüne kadar kaydımı nasıl sildirebilirim ağabey diyen çok sayıda öğrenci ile karşılaştım, onlarla konuşarak eğitimlerine devam etmesini sağladım. Öğrencilerden tek ricam en zor zamanda dahi asla pes etmesinler. Pes etmek kolay, yola devam etmek zordur. Zoru başarmanın mutluluğunu yaşasınlar. Öğrenci arkadaşlarımız biraz fedakarlık yapsın, çok çalışsınlar diye konuştu.
     Erdoğan, çalışmaya azimle devam edeceğini, ulaşabileceği en üst noktaya ulaşmak için çabalayacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Hizmetli olarak başladı, öğrenci işleri şefi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER