3. Hediyelik, Yöresel ve Geleneksel Ürünler

3. Hediyelik, Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı -Fuar kapsamında düzenlenen Coğrafi İşaretli Ürünler Koalisyonu panelinde, coğrafi işaretli ürünlerin uluslararası boyutta tanıtılması ve korunması gerektiği anlatıldı (Fotoğr


ANTALYA (A.A) - 3. Hediyelik, Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı kapsamında düzenlenen Coğrafi İşaretli Ürünler Koalisyonu panelinde coğrafi işaretli ürünlerin uluslararası boyutta tanıtılması ve korunması gerektiği vurgulandı.
     Fuar etkinlikleri kapsamında Antalya EXPO Centerda Coğrafi İşaretli Ürünler Koalisyonu adlı panel düzenlendi.
     İsviçrede bulunan Origin Derneği Yönetim Direktörü Massimo Vittori, panelinde yaptığı konuşmada, Origin Derneğinin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
     Dernek olarak coğrafi işaretleri korumayı, bütün dünyada aynı çatı altında birleştirmeyi amaçlayan bir dernek olduğunu anlatan Vittori, dernek bünyesinde çok sayıda alanında uzman firmanın yer aldığını ve firmaların sık sık bir araya gelerek deneyimlerini birbirlerine aktararak zenginlik oluşturduklarını söyledi.
     Ürünlerin bulunduğu coğrafi özellikleri taşımaları gerektiğine işaret eden Vittori, Coğrafi işaretli ürünlerin uluslararası boyutta korunması gerekir. Zaman zaman coğrafi işaretle markalar karıştırılmakta, bunun da önüne geçilmeli. Bizim de derneğimiz coğrafi işaretli ürünlerin korunmasını, uluslararası boyutta tanıtılmasını amaçlamakta diye konuştu.
     Fuarda çok zengin ürün potansiyeli ile karşılaştığını dile getiren Vittori, Türkiyenin her bir noktasında bulunan ürünleri gördüğünü kaydetti.
    
     -Fuarla coğrafi işaretli ürünler tanıtılıyor-
    
     Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Antalyada bu yıl üçüncüsü düzenlenen Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı ile Türkiye genelindeki coğrafi işaretli ürünlerin uluslararası boyutta tanıtılmasının sağlandığını söyledi.
     Çandır, panel öncesi yaptığı konuşmada, fuarın oldukça verimli geçtiğini belirtti. Fuarda Türkiyenin her ilinden kendine özgü ürünlerinin bulunduğuna işaret eden Çandır, Bu fuarla coğrafi işaretli ürünlerin uluslararası boyutta tanıtılması sağlanıyor. Kendi ürünlerimizi daha iyi tanıtmamız için çok önemli bir olanak diye konuştu.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber 3. Hediyelik, Yöresel ve Geleneksel Ürünler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER