3. Ulusal Antalya Triatlonu Yarışması başladı

3. Ulusal Antalya Triatlonu Yarışması başladı -Halk Triatlon yarışlarıyla başlayan organizasyonda sporcular, 150 metre yüzüp, 5 kilometre bisiklet kullanıp ve 1 kilometre de koşarak etapları tamamlayacak -Devlet eski bakanlarından Kürş


ANTALYA (A.A) - 3. Ulusal Triatlon Yarışması, halk triatlon yarışlarıyla başladı.
     Türkiye Triatlon Federasyonu ev sahipliğinde, ITU Triatlon Avrupa Kupasının ilk ayağı olan 3. Antalya ITU Triatlon Avrupa Kupasından ayrı olarak bu yıl ilk defa düzenlenen Ulusal Antalya Triatlonundaki halk triatlon yarışlarının startı, Konyaaltı 15 Nolu plajında verildi.
     Devlet eski bakanlarından Kürşat Tüzmenin de katıldığı yarışlara erkelerde 32, kadınlarda ise 3 sporcu iştirak etti.
     Başlama startının ardından 150 metre yüzme etabını tamamlayan sporcular, daha sonra 5 kilometre bisiklet kullanmaya başladılar. Yarışmacılar, ardından 1 kilometre de koşarak halk triatlon yarışını tamamlayacak.
     Kürşat Tüzmen, yüzme etabında diğer sporculardan farklı olarak 150 metre yerine 650 metre yüzdü. Tüzmen, bisiklet etabı sırasında kaskını taktıktan sonra bisiklete binmeyi unutarak koşmaya başladı. Bunun üzerine yetkililer tarafından uyarılan Tüzmen, daha sonra bisiklete bindi.
     3. Ulusal Antalya Triatlonu Yarışması, yıldızlarda 750 metre yüzme, 20 kilometre bisiklet ve 5 kilometre koşu, gençlerde de sprint mesafe kategorisi mücadelesiyle sürecek.
    
     -Tüzmen ilk defa yarıştı-
    
     Kürşat Tüzmen, AA muhabirine, ilk defa triatlonda yarışacağını belirterek, Bu benim için çok güzel bir şey. Antrenmanlı olsam daha iyi bir derece çıkartırdım. Ben hırslı bir adamım. Vücudumun çeşitli yerlerinde kırıklar var, ameliyat olmam lazım. Ama yine de böyle yarışlara giriyorum dedi.
     Yarışı, zor şartlar altında görev yapan jandarma uzman çavuşlar adına bitirmek istediğini dile getiren Tüzmen, Çocuklar zor şartlar altında çalışıyorlar. Emekli olduktan sonraki maaşları bin 200 lira. Bu çocuklar 2 kere, 3 kere gazi. Biz burada keyif yapıyoruz. Onlar adına birinci gelmek için yarışacağım diye konuştu.
     (SFA-HS-ADA)
<< Önceki Haber 3. Ulusal Antalya Triatlonu Yarışması başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER