3. Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik

3. Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali başlıyor


MARDİN (A.A) - 3. Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, yarın başlıyor.
     Mardin Hizmet Vakfı tarafından düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mardin Valiliği, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Mersin Devlet Opera ve Balesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Halk Bankası tarafından desteklenen festival, 2-9 Kasım tarihlerinde yapılacak.
     Festival Koordinatörü Nurhan Ökten, gazetecilere yaptığı açıklamada, evrensel çocuk ve gençlik tiyatrosu örnekleriyle, Mardinli çocuk ve gençleri buluşturmayı amaçladıklarını kaydetti.
     Festivalin bütçesinin 367 bin lira olduğunu, 2009 yılında başladıkları ve bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri festivalin çok renkli geçeceğine inandıklarını ifade eden Ökten, Geçen yıl ekonomik nedenlerden dolayı yapamamıştık. Bir yıl aradan sonra tekrar bu festivalin yapılması çok önemli. Burada tiyatroya ciddi bir ilgi var. Geçtiğimiz dönemlerdeki festivallere sadece çocuklar değil yetişkinler de çok ilgi gösterdi. Bu yıl da çok renkli geçeceğine inanıyoruz. Hepimiz biliyoruz ki; güzel ve doğru bir dünya ancak korkusuz, açık sözlü ve kendisi ile birlikte başkalarını da düşünebilen, anlama, anlatma ve anlaşılabilme süreci içinde üretebilen, ürettiğini paylaşabilen geleceğin yetişkinleriyle yaratılabilir diye konuştu.
    
     -Kıraathanede de gösterimler olacak-
    
     Festival kapsamında kent merkezinde bulunan kıraathanelerde de gösterim yapılacağını, eski kıraathane kültürünü tekrar canlandırmayı arzu ettiklerini belirten Ökten, Mardinde yaşayan çocuk ve gençler, Mardinli tiyatroseverler, sahnelerde, sokaklarda, kıraathanelerde, profesyonel tiyatro grupları tarafından sergilenecek olan nitelikli tiyatro oyunları ve yaşamın iyi, güzel ve doğrusuyla sanat kervanıyla buluşuyor dedi.
     Ökten, 2 Kasımda başlayacak festivalin açılış töreninin, 5 Kasımda ünlü oyuncu Genco Erkalın sahne alacağı İnsanlarım adlı oyunla gerçekleştirileceğini de bildirdi.
     Festivalde 51 gösteri, 3 atölye çalışması olmak üzere toplam 54 etkinliğin düzenleneceğini anlatan Ökten, 6 yerli ve yabancı oyunun Kızıltepe, Midyat ve Ömerli ilçelerinde dönüşümlü olarak gösterime sunulacağını söyledi.
     Ökten, Zalım Mahmut, Kuklacı, İnsanlarım, Şifalı Bitkiler, Abdurrahman Çelebinin Kızı, Turist ve Kuyu adlı oyunların yanı sıra İtalya, İspanya, İsviçre, Rusyadan gelen ekiplerin de gösteriler sunacağını kaydetti.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Şengül Oymak
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber 3. Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER