30. Vakıflar Haftası

30. Vakıflar Haftası -Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler: "Sosyal devletin temeli, yıllar öncesinde vakıflarla atılmıştır" -Vakıflar Bölge Müdürü Ünğan: "Vakıf hizmetleri insanların ihtiyaçları kadar geniş ve kapsam


ERZURUM (A.A) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "Sosyal devletin temelini yıllar öncesinde vakıflarla atılmıştır" dedi.
     Küçükler, 30. Vakıflar Haftası dolayısıyla Erzurum Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen programda, yaklaşık 6 bin yıllık geçmişe sahip kentte yüzlerce vakıf eseri bulunduğunu söyledi.
     Vakıfların sosyal sorumluluk bilinciyle çalıştığını ifade eden Küçükler, "Sosyal devletin temeli yıllar öncesinde vakıflarla atılmıştır. Vakıf bilincini gençliğimize, geleceğimize iletmemiz lazım. Biz, veren elin alan elden daha hayırlı olduğu bilincine sahip bir toplumuz. Bazı şeyler, devletten beklemeden sivil toplum kuruluşlarıyla yapılabilir" diye konuştu.
     Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ünğan da haftayı bu yıl "Vakıf Medeniyeti ve Şehir" temasıyla kutladıklarını kaydetti.
     Vakıfların, insanların bazı ihtiyaçlarını gidermek amacıyla kurulduğunu anlatan Ünğan, "Vakıf hizmetleri insanların ihtiyaçları kadar geniş ve kapsamlıdır. Vakıflar toplumun dinamiklerini kollayan, bu anlayıştan güç alarak insanlara madden ve manen yardımcı olmayı amaçlayan, insanlar arasında kaynaşma ve yardımlaşma duygularını canlı tutan bir anlayışa sahiptir" dedi.
     Vakıfların yalnızca Allah rızasını kazanmak için karşılıksız eylem olduğunu, bu kültürün Osmanlı döneminde zirveye ulaştığını dile getiren Ünğan, şunları kaydetti:
     "Bölge Müdürlüğü olarak günümüze ulaşan çok sayıda vakıf eserlerinin bakım ve onarımında hareket ettiğimiz düşüncenin temelinde yatan şey, emanete saygıdır. Vakıf eserlerinin yaşatılması amacıyla bilim ve tekniğin bizlere sunduğu imkanları kullanarak, bakım ve onarımı yaparken, binlerce muhtaç vatandaşımıza gıda ve nakdi yardım ile öğrencilerimize burs hizmeti vermekteyiz" diye konuştu.
     Vakıflar Genel Müdürlüğünün hazırladığı kurum faaliyetlerini anlan sinevizyon gösterisinin ardından Paylaşım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri sema gösterisi sundu.
     Hafta dolayısıyla düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber 30. Vakıflar Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER