31 ilçede Gönüllüler Konseyi oluşturulacak

31 ilçede Gönüllüler Konseyi oluşturulacak


KONYA (A.A) - İl Genel Meclisi Ocak ayı toplantısı ikinci birleşiminde komisyon raporları Meclis üyelerine sunularak müzakereye açıldı.
     İlk olarak İl Encümeninin Ekim Kasım ve Aralık ayında yapmış olduğu çalışmaları, İl Encümeni Mustafa Kurşun açıkladı.
     Üç aylık dönemde 95 karar aldıklarını belirten Kurşun, eğitimden sağlığa, imardan yapı iznine, taşınmazdan, kaçak yapı ve kabahatler kanuna kadar birçok alanda karar alındığını kaydetti.
     Proje Derlendirme Komisyonu ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun faaliyet raporlarının okunup karara bağlanmasının ardından İl Özel İdaresi ve Belediye Hizmetlerine Gönüllü Katılım Yönetmeliği kapsamında Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonunun raporu müzakereye açıldı.
     Rapor hakkında bilgi veren Komisyon Başkanı Mustafa Tuncay, şunları kaydetti:
     31 ilçede Gönüllüler Konseyi oluşturulacak. İlk olarak Altınekin, Kulu ve Cihanbeyli ilçelerinde çalışmalara başladık. Gönüllü konsey üyeleri Sağlık, Eğitim, Spor, Çevre, Park, Trafik, İtfaiye, Kütüphane, Kültür Turizm ve Sosyal hizmetlerde; yaşlılara, kadınlara, gençlere, çocuklara, özürlülere, yoksul ve düşkünlere yönelik hizmet alanlarının İl Özel İdaresi görev ve sorumlulukları kapsamında yapılması gereken çalışmaları anlatıyoruz. Gönüllü konsey çalışanlarına valilik tarafından kimlik verilecek. Hizmetlerin aksayan yönlerini ve yapılması gereken çalışmaları bağımsız olarak yetkili merciye iletecekler. Böylelikle hizmetler daha kaliteli ve denetlenir bir hale gelecek.
<< Önceki Haber 31 ilçede Gönüllüler Konseyi oluşturulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER