31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü

31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü -Isparta Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kişioğlu: Tütün kullanımı, en önemli önlenebilir ölüm nedenleri arasında yer almaktadır


ISPARTA (A.A) - Isparta Halk Sağlığı Müdürü Dr. Meral Kişioğlu, tütün kullanımının en önemli önlenebilir ölüm nedenleri arasında yer aldığını belirtti.
     Kişioğlu, 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, küresel tütün salgınının her yıl yaklaşık 600 bini pasif içici olan 6 milyon kişinin ölümüne neden olduğunu vurguladı.
     Harekete geçilmezse salgının 2030a kadar yüzde 80i düşük ve orta gelir düzeyinde olan ülkelerde yaşayan 8 milyon kişinin ölümüne neden olacağını ifade eden Kişioğlu, şunları kaydetti:
     Tütün kullanımı en önemli önlenebilir ölüm nedenleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde de her yıl 100 bin kişi sigaraya bağlı hastalıklar nedeniyle ölmektedir. Eğer önlem alınamazsa 2030a kadar bu sayının 240 bin kişi olacağı tahmin edilmektedir. Dünya Sağlık Örgütü Tütün Kontrolü Çerçeve Sözleşmesi, dünyanın en önde gelen tütün kontrol aracıdır.
     Kişioğlu, bu yıl Dünya Sağlık Örgütünün Tütün Endüstrisinin Müdahalesini 31 Mayıs 2012de kutlanacak Dünya Sigarasız Günü teması olarak belirlediğini kaydetti.
     (DG-HS)
<< Önceki Haber 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER