35. Uluslararası TRT 23 Nisan Çocuk

35. Uluslararası TRT 23 Nisan Çocuk Şenliği -Kültürparkta 45 ülkeden gelen 750 çocuğun katılımıyla şenlik yürüyüşü yapıldı, "Çocuk Ülkesi"nin açılışı gerçekleştirildi


İZMİR (A.A) - İzmirde düzenlenen 35. Uluslararası TRT 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında, Kültürparkta şenlik yürüyüşü yapıldı, "Çocuk Ülkesi"nin açılışı gerçekleştirildi.
     35. Uluslararası TRT 23 Nisan Çocuk Şenliğine için İzmirde bulunan 45 ülkeden 750 çocuk, Kültürparkda "şenlik yürüyüşü" yaptı.
     Fuar alanının Lozan Kapısında toplanan çocuklar, ülkelerinin bayraklarıyla dans ederek 4 Nolu hol önüne kadar yürüdü.
     Yürüyüşün tamamlanmasının ardından 4 Nolu holde "Çocuk Ülkesi"nin açılışı gerçekleştirildi.
     Açılışa katılan İzmir Valisi Cahit Kıraç, buradaki konuşmasında, 23 Nisan 1920nin Türk halkının egemenliğinin ilan edildiği tarih olduğunu ve bu günün ulu önder Atatürk tarafından çocuklara armağan edildiğini söyledi.
     Vali Kıraç, "23 Nisan, cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, milletimizin bağımsızlık iradesinin bütün dünyaya ilan edildiği günün yıl dönümüdür. Atatürk tarihe ve insanlığa mal olmuş düşünceleri, eserleri, inkılap ve ilkeleri ile daima örnek bir dünya lideridir. Bu bayramın şenlik olarak kutlanmasının asıl amacı, sevgi, barış, kardeşlik duygularını pekiştirmek ve dünya çocukları ile dünyaya yanmaktır. Çocuklara mutlu, huzurlu, barış içerisinde, çevre değerlerinin korunduğu, insana ve insan sağlığına önem veren bir dünya bırakmak erişmemiz gereken en yüce amacımızdır" diye konuştu.
     İzmir Büyükşehir Belediye Başkan vekili Sırrı Aydoğan ise, Atatürkün çocuklara armağan bayramın 35 senedir uluslararası düzeyde kutlandığını belirterek, "Mevlananın bir deyişiyle seslenmek istiyorum. Bazen aynı lisanları konuşan insanlar anlaşamayabilir ama aynı duyguları paylaşan insanlar muhakkak anlaşırlar. Siz de aynı duyguları paylaşarak barış ve huzur içerisinde birlikte yaşayın" dedi.
     Açılışa, şenlik için İzmirde bulunan çocuklar, Ege Üniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz, TRT Genel Müdür Yardımcısı Zeynel Koç, ve davetliler katılıdı.
     Oyun alanlarının bulunduğu "Çocuk Ülkesi"nin, 23 Nisan Salı akşamına kadar ziyarete açık olacakğı bildirildi.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış / Rena Nuri
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber 35. Uluslararası TRT 23 Nisan Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER