36. Uluslararası Giresun Aksu Festivali

36. Uluslararası Giresun Aksu Festivali -Belediye Başkanı Aksu: "Geçmiş yıllara göre daha renkli ve görkemli bir festival gerçekleştirileceğiz"


GİRESUN (A.A) - Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, 36. Uluslararası Giresun Aksu Festivalinin 18-23 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi.
     Aksu, Belediye Meclis Salonunda düzenlediği basın toplantısında, festival programı hakkında bilgiler verdi.
     Aksu Festivalinin 4 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Aksu, bu nedenle festivalin geçmiş yıllara göre bu yıl daha renkli ve görkemli gerçekleştirilmesine yönelik program hazırladıklarını belirtti.
     Başkan Aksu, şunları kaydetti:
     "Aksu Festivali etkinlikleri kapsamında geçmiş yıllarda 3-5 halk dansları topluluğu gösterileri düzenlenir, 20 Mayıs günü de gelenekler sembolize edilirdi. Kısıtlı bir program yapılırdı. Bu yıl ki festival daha renkli ve görkemli geçecek. Festival etkinliklerimizi 6 güne yaydık. Sportif, kültürel ve sanatsal etkinliklerinin yanı sıra ünlü sanatçılar festival boyunca konser verecek. Kentin tamamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Festivali adeta halkımızın ayağına götüreceğiz diyebiliriz."
     Festivalin geleneklerin sembolize edileceği 20 Mayıs günkü etkinliklerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun da katılacağını duyuran Aksu, "Yine festivalimize Giresun ile kardeş şehirler olan Azerbaycanın Şeki ve Japonyanın Sagae kentlerinden de heyetler katılacak. Ayrıca, festivale Litvanya, KKTC, Polonyanın yanı sıra ABDden Kızılderili Halk Dansları Topluluğu da festivalimize renk katacak. Kentimizin bu en önemli festivaline tüm halkımızı davet ediyoruz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Atakan Çıtlak
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber 36. Uluslararası Giresun Aksu Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER