4üncü Süt ve Süt Hayvancılığı Kongresi

4üncü Süt ve Süt Hayvancılığı Kongresi -Kongre, yarın yapılacak


BURSA (A.A) - Karacabey ilçesinde, Sütaş firmasının katkılarıyla Uludağ Üniversitesi (UÜ) Karacabey Meslek Yüksekokulu, Aksaray Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Kold College tarafından düzenlenen "4üncü Süt ve Süt Hayvancılığı Öğrenci Kongresi", yarın gerçekleştirilecek.
     Karacabey Meslek Yüksekokulu Süt Topluluğunun ev sahipliğinde, Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenecek kongreyle ilgili bilgi veren Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ak, şunları kaydetti:
     "Bu yıl uluslararası boyut kazanan 4üncü Süt ve Süt Hayvancılığı Öğrenci Kongresinde, insan sağlığı için en değerli gıda olan sütün üretimi, işlenmesi ve tüketimi, süt hayvancılığı ve süt teknolojileri konularında bilimsel çalışmalar yer alacak. Yurt içi ve dışından öğrencilerin ve öğretim üyelerinin karşılıklı olarak elde ettikleri bilgileri paylaşabileceği ve fikir alışverişinde bulunabileceği kongre ile ulusal ve uluslararası iş birliğini artırmayı hedefliyoruz."
     "Sütün İyiliği" temasıyla düzenlenen kongrede bu yıl biri yurt dışından 12 sunumlu, 35 poster bildiri olmak üzere toplam 47 öğrenci bildirisi yer alacak.
     Danimarka Sütçülük Koleji Müdürü Hans Skjerning başkanlığında yapılacak "AB Ülkelerinde Mesleki Eğitim Sistemi" konulu panelde ise Danimarka, Fransa, Slovenya ve Makedonyadaki mesleki eğitim sistemleri anlatılarak, Türkiyedeki mesleki eğitim sistemi ile karşılaştırılacak.
    
     Muhabir: Ayhan Fidan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 4üncü Süt ve Süt Hayvancılığı Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER