4+4+4 eğitim sistemi

4+4+4 eğitim sistemi -CHP İl Başkanı Karasu, Okul başlama yaşının 66 ayı doldurmuş çocuklara kadar indirilmesi, çocukların el ve kol kaslarının gelişimi yönüyle doğru olmadığı gibi okulların fiziki yapıları da buna uygun değildir


SİVAS (A.A) - CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, Okul başlama yaşının 66 ayı doldurmuş çocuklara kadar indirilmesi, çocukların el ve kol kaslarının gelişimi yönüyle doğru olmadığı gibi okulların fiziki yapıları da buna uygun değildir dedi.
     Karasu, parti binasında yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarının eğitimi yap-boz tahtasına çevirdiğini iddia etti.
     4+4+4 eğitim sistemine değinen Karasu, şunları kaydetti:
     AK Parti Hükümeti eğitimcilerin, öğretmenlerin, sendikaların, velilerin ve öğrencilerin görüşlerini almadan, yasama organını da devre dışı bırakarak çıkarttığı 4+4+4 yasasıyla eğitim sistemimizi kendi siyasi hedeflerine ve bitmek tükenmek bilmeyen rant iştahına kurban etmiştir. Okul başlama yaşının 66 ayı doldurmuş çocuklara kadar indirilmesi, çocukların el ve kol kaslarının gelişimi yönüyle doğru olmadığı gibi okulların fiziki yapıları da buna uygun değildir. 5 ve 7,5 yaşındaki çocukların aynı sınıfta olması çocuklarda öz güven kaybına ve okuldan soğumaya yol açacaktır. Bir diğer büyük sorun da taşımalı eğitim yapılan okullarda ve yatılı ilköğretim bölge okullarındandır. 5 yaşındaki çocuklar okullarına nasıl gidecektir. Bu okullarda yatılı kalması durumunda ailesinden 5 yaşındaki çocukları ayırmaya kimin hakkı vardır.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber 4+4+4 eğitim sistemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER