4 ay sonra sağlıklarına kavuştular

4 ay sonra sağlıklarına kavuştular -Karsta 4 ay önce Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezine getirilen 2 kızıl şahin ve 1 orman kartalı, yapılan tedavilerinin ardından uçabilecek duruma geldi


KARS (A.A) - Karsta 4 ay önce Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezine getirilen 2 kızıl şahin ve 1 orman kartalı, yapılan tedavilerinin ardından uçabilecek duruma geldi.
     Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Burhan Özba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezlerinde bulunan 2 kızıl şahin ve 1 orman kartalının tedavilerine 4 ay boyunca devam ettiklerini söyledi.
     Kanatlı hayvanların merkezlerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Kars Şubesi tarafından getirildiğini ifade eden Özba, Kuşlar bize geldikleri zaman kanatlarında kırık vardı. Biri ameliyatla diğer ikisi de bandajla desteklenerek kırıkları tedavi edildi. Şu anda 2 kızıl şahinimiz uçabilecek durumda. Doğaya bırakıldıkları takdirde uçabilirler dedi.
     Kuşları bahar ayında uygun bir vakitte yeniden doğaya bırakacaklarını belirten Özba, Kuşları her gün 200-300 gram etle besledik. Et ihtiyaçları Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Kars Şubesi tarafından karşılanıyor diye konuştu.
     Özba, merkezde bir de akbabanın tedavisine devam ettiklerine dikkati çekerek, günde 500 gram etle besledikleri akbabayı en kısa sürede sağılığına kavuşturacaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber 4 ay sonra sağlıklarına kavuştular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER