4 Ekim Hayvan Hakları ve Hayvanları

4 Ekim Hayvan Hakları ve Hayvanları Koruma Günü -Denizli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Uzakgider: Her canlının yaşama hakkı vardır, bu hakka herkesin saygı duyması gerekir


DENİZLİ (A.A) - Denizli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Ali Uzakgider, her canlının yaşama hakkı olduğunu belirterek, bu hakka herkesin saygı duyması gerektiğini bildirdi.
     Uzakgider, 4 Ekim Hayvan Hakları ve Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, hayvansız bir doğanın ve hayvanlardan yoksun bir insan yaşantısının mümkün olmadığını belirtti.
     Tüm canlıların eşit doğduğunu ve eşit yaşama hakkına sahip olduklarını ifade eden Uzakgider, şunları kaydetti:
     Son zamanlarda insanlarda bu konuda oluşan şuur, bilinç ve duyarlılık sevindiricidir. Yapılan hukuki düzenlemeler, kurumların çalışmaları, konu ile ilgili kurulan dernek ve sivil toplum kuruluşlarının faaliyetleri de sevindiricidir. Fakat veteriner hekimler olarak sürekli gündeme getirdiğimiz hususlarda bir düzelme görülmemiştir. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda değişiklik yapılması durumunda bu yasa kökten ele alınmalı. Sekretarya görevi ya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına verilmeli ya da Orman ve Su İşleri Bakanlığında yeteri kadar veteriner hekim istihdam edilmelidir. Yerel yönetimlerde gerekli idari ve fiziki şartlar düzenlenerek her belediyede yeteri kadar veteriner hekim istihdam edilmelidir.
     Canlıların yardımına koşmanın, acılarını dindirmenin, karınlarını doyurmanın, daha da ötesinde sevmenin insanda yüksek manevi duyguların oluşmasına vesile olacağını savunan Uzakgider, En ideali sadece insan haklarını değil her canlının hakkını korumak ve savunmaktır. Var olmak bir haktır. Her canlının yaşama hakkı vardır, bu hakka saygı duyulması gerekir dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber 4 Ekim Hayvan Hakları ve Hayvanları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER