4. Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali

4. Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali -Festival, Kore Ulusal Tiyatrosunun davul gösterisiyle başlayacak -ADT Müdürü Gürata: "Dünyanın en önemli 5 tiyatro festivali arasına girmeyi hedefliyoruz"


ANTALYA (A.A) - 4. Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali 17-27 Mayısta gerçekleştirilecek.
     Antalya Devlet Tiyatroları (ADT) Müdürü Selim Gürata, düzenlediği basın toplantısında, bu yıl 4üncüsü organize edilen Antalya Uluslararası Tiyatro Festivalinin 17 Mayısta Kore Ulusal Tiyatrosunun davul gösterisiyle Cumhuriyet Meydanında başlayacağını ve 27 Mayısta sona ereceğini belirtti.
     Gürata, ADTnin ev sahipliğinde Haşim İşcan Kültür Merkezi sahnelerinde gerçekleştirilecek festivale Ankara, İstanbul, Adana Devlet tiyatroları ile yurt dışından Kore Ulusal Tiyatrosu, Almanya Dortmund Tiyatrosu, Karaganda Kazak Dram Tiyatrosu, Romanya Marin Sorescu Ulusal Tiyatrosu ve İspanya Kulunka Tiyatrosunun oyunlarıyla renk katacağını söyledi.
     İstanbul Devlet Tiyatrosunun ödüllü oyunu "Sessizlik", Ankara Devlet Tiyatrosunun "Hürrem Sultan" ve "Cesaret Ana" oyununa sanatseverlerin ilginin yüksek olacağına inandığını belirten Gürata, Adana Devlet Tiyatrosunun "Define Adası" adlı çocuk oyunuyla sahne alacağını, Ali Meriçin liderliğinde de çocuklara ve büyüklere yönelik Karagöz kukla atölyesi gerçekleştirileceğini kaydetti.
     Festivalin dünyadaki bilinirliğinin arttığına dikkati çeken Gürata, "Dünyanın en önemli 5 tiyatro festivali arasına girmeyi hedefliyoruz. Bu yıl yapılan başvurular ve seyircinin ilgisi, tiyatro festivalinin her geçen gün amacına ulaştırdığını gösteriyor. Geçen yıl düzenlenen festivalde oyunları 20 bin kişi seyretti. Bu yılki festivalde 25 bin seyirciye ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.
     Bilet fiyatlarının "pahalı" olduğu yönündeki düşüncelere katılmadığını söyleyen Gürata, biletlerinin tam 10, indirimli 7,5, çocuk oyunlarının ise 3 lira olduğunu söyledi.
     Dortmund Tiyatrosunun Almanyada 40 avroya seyredildiğine anımsatan Gürata, Almanyadaki bir oyunun bilet fiyatına festival kapsamındaki yerli ve yabancı oyunların tamamını seyretme imkanı yakalanabileceğini sözlerine ekledi.
    
    
     Muhabir: Şamil Kahveci / Sefa Karacan
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber 4. Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER