4. Marsyas Uluslararası Kültür Sanat ve

4. Marsyas Uluslararası Kültür Sanat ve Müzik Festivali -Afyonkarahisarda, 24-27 Mayısta düzenlenecek festivalin programının belirlendi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Dinar Belediyesi işbirliğiyle 24-27 Mayısta, Afyonkarahisarda düzenlenecek 4. Marsyas Uluslararası Kültür Sanat ve Müzik Festivalinin programı belirlendi.
     Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı ve Festival Koordinatörü Okutman Can Yürük, AA muhabirine, Dinar ilçesinde gerçekleştirilecekleri festival kapsamında uluslararası bir keman yarışması da düzenleneceğini kaydetti.
     Festival bünyesinde klasik batı müziği, Türk halk müziği, Türk sanat müziği ve Türk pop müziği alanlarında toplam 16 konserin düzenleneceğini ifade eden Yürük, şöyle konuştu:
     Bu yıl 4üncü kez düzenlenecek Marsyas Uluslararası Müzik Festivali kapsamında ayrıca bir resim sergisi, bir fotoğraf sergisi ile Dinar, Frigler ve Frigya Bölgesi Araştırmaları isimli bir sempozyum da düzenlenecek. Festival için düzenlediğimiz son toplantıda hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. Mayıs ayında AKÜ ve Dinar Belediyesi işbirliğinde düzenlenecek festivalde, müziğe gönül vermiş pek çok sanatçı ve müziksever Dinarda bir araya gelecek. Dinarda her yıl düzenlenen Marsyas Kültür, Sanat ve Müzik Festivali antik çağın bu mitsel anısını ve müzik geleneğini sürdürmeyi amaçlıyor.
     Yürük, festivale Türkiye ve yurt dışından önemli müzik insanlarının katılacağını belirterek, ilerleyen günlerde katılımcılara ilişkin kamuoyuna bilgi verileceğini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 4. Marsyas Uluslararası Kültür Sanat ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER