4. Uluslararası ITU Triatlon Avrupa Kupası

4. Uluslararası ITU Triatlon Avrupa Kupası -Antalyada yapılacak ilk ayak yarışına 28 ülkeden 212 sporcu katılacak


ANTALYA (A.A) - 4. Uluslararası ITU Triatlon Avrupa Kupasının ilk ayağı, 27-28 Nisan tarihlerinde Antalyada 212 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek.
     Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Konyaaltı Belediyesinde düzenlediği basın toplantısında, ITU Triatlon Avrupa Kupası kapsamında 27 Nisan Cumartesi günü halk triatlonu düzenleneceğini söyledi.
     Pazar günü yapılacak uluslararası yarışmaya ise 28 ülkeden 212 sporcunun katılacağını bildiren Güneş, triatlona bu yıl, geçen yıldan farklı olarak gençler kategorisi eklendiğini kaydetti.
     Güneş, sporcular arasında 2012 Londra Olimpiyatlarına katılan Rus sporcu Alexandra Razarenova ile Slovenyalı Mateja Simicin de bulunduğunu ifade ederek, "Avrupa Kupasının ilk ayağı Antalyada başlayacak. Daha sonra 20 ülkede devam edecek. Puanlı bir yarışma olduğu için sporcular arasında önemli rekabet yaşanacaktır. Yarışmaya 23 Türk sporcu da katılıyor" dedi.
     Triatlon Organizasyonu Kurul Başkanı Melih Işıkçı ise parkurla ilgili bilgi verdi. Triatlonun yüzme, bisiklet ve koşu sporunun art arda yapıldığı bir spor türü olduğunu belirten Işıkçı, şunları söyledi:
     "Sporcular Konyaaltında 16 Nolu plajın önünden denize girecek. Yerleştirilecek 3 dubanın çevresinde iki tur dolaşarak kıyıya çıkacak. Denizden çıktıktan sonra değişim alanından bisikletlerini alan sporcular, Minicity Kavşağına kadar gidip tekrar değişim alanının içinden geçip koşuyla turlarını tamamlayacak. Parkur toplam 40 kilometre olacak. Bitiş çizgisi kent meydanında bulunacak."
     Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de Avrupa Kupasının Türkiyeden başlamasının tanıtım için önemli olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Onur Usta
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 4. Uluslararası ITU Triatlon Avrupa Kupası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER