4. Uluslararası Vodafone Evrenseki Kupası

4. Uluslararası Vodafone Evrenseki Kupası -Beşiktaşın eski futbolcusu ve Villarreal 13 yaş altı takımı sorumlusu Nihat Kahveci: -Biz kişisel olarak çok iyi futbolcularız, ama en büyük eksikliğimiz, bunu takım oyununda kullanamamamız


ANTALYA (A.A) - Beşiktaşın eski futbolcusu ve Villarreal 13 yaş altı takımı sorumlusu Nihat Kahveci, Türk futbolcuların sahip oldukları yeteneği takım oyunlarında kullanamadığını bildirdi.
     Nihat Kahveci, Manavgat ilçesinde devam eden 4. Uluslararası Vodafone Evrenseki Kupası kapsamında Evrenseki beldesindeki bir otelde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, antrenörlüğün kendisi için tempolu bir koşu olduğunu dile getirdi. Futbol dışarıdan basit gibi görünmesine rağmen, içinde binlerce detay barındırdığını anlatan Kahveci, antrenörlüğünü her geçen gün geliştirmeyi istediğini söyledi.
     Nihat Kahveci, Türkiyede altyapıya yeterli önemin verilmediğini belirterek, Bütün kulüplerde birinci takımlara önem veriliyor. Kimse ikinci ve üçüncü takımlara bakmıyor, onların şampiyonluklarına eğilmiyor. Bu, sadece kulüp başkanlarının ve yönetimlerinin suçlu da değil. Türkiyede beklentiler bu yönde. Hepimizin bakış açısı bu dedi.
     Bir soru üzerine Nihat Kahveci, Fenerbahçe ve Galatasarayın Avrupa kupalarında yakaladığı başarının kendisini mutlu ettiğini, her iki takımın da turu atlamasını istediğini söyledi.
     Kahveci, şöyle konuştu:
     Real Madrid-Galatasaray maçı, dünyanın en güzel stadında, 100 bin kişinin önünde oynanacak. Çok güzel bir maç olacağına inanıyorum. İnanıyorum ki Galatasaray iyi bir sonuçla Türkiyeye dönecek. Galatasaray hiç çekinmeden Real Madrid ile maça çıkabiliyor. Bu konuda özgüven kazandı. Bu özgüven çok önemli dedi.
     Fenerbahçenin rakibi Lazionun ise son zamanlarda çıkışta olduğuna işaret eden Kahveci, Fenerbahçe de Avrupada oynadığı maçlarda çok formda. Her iki takımın da şansını yüzde 50 olarak görüyorum diye konuştu.
    
     -Milli takımdaki düşüş-
    
     Kahveci, bir gazetecinin milli takımın performansındaki düşüşe dikkati çekmesi üzerine, sorunun bir süredir devam ettiğini ifade etti. Takımın istikrar yakalayabilmesi için var olan kadrolarla devam etmesi gerektiğini belirten Nihat Kahveci, Biz kişisel olarak çok iyi futbolcularız, ama en büyük eksikliğimiz, bunu takım oyununda kullanamamamız. O eksikliğimiz olduğu için başarı elde edemiyoruz. Kişisel yetenekleri takım oyuna kullandığımız zaman, tekrar o başarı milli takımda yakalanacaktır dedi.
     Milli takımdaki düşüşün, yabancı futbolcu sayısıyla ilgisi olup olmadığına yönelik soruya da Kahveci, Ben Emre Çolakı milli takımda görmek isterim ama gidemiyor. Spikerlerin (Messi gibi çalım attı) dediği Emre Çolak şu anda maalesef futbol oynamıyor. Bence yabancı sayısı çok yüksek diye konuştu.
    
     -11 ülkeden 70 takım katılıyor-
    
     Eski Milli Takım Teknik Direktörü Sepp Piontek de turnuvadaki sporcuların 4-5 yıl sonra profesyonel yetenekler olarak büyük takımlarda oynayacaklarına işaret etti. Turnuva Direktörü Kenan Öner, turnuvaya 11 ülkeden 70 takımın katıldığını, takımların 7şer maç yaptığını söyledi.
     Vodafone Türkiye Pazarlama Müdürü Lütfullah Kitapçı ise ülkenin sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamak amacıyla sosyal ve sportif yatırımlara öncelik verdiklerini dile getirdi. Vodafone Türkiyenin sporu herkes için erişilebilir hale getirmeyi hedeflediğini anlatan Kitapçı, Ekonomik gelişme sosyal gelişme olmadan olmaz. Spor, kültürel gelişim ve rekabet açısından çok önemli diye konuştu.
     4. Uluslararası Vodafone Evrenseki Kupasında, Chelsea, Milan, Bayern Münih, Villarreal, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş takımlarının da arasında yer aldığı 70 ekibin 13 yaş altı altyapı takımları mücadele ediyor.
     Turnuva yarın düzenlenecek final maçları ve ödül töreniyle sona erecek.
    
     Muhabir: Mustafa Taş / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber 4. Uluslararası Vodafone Evrenseki Kupası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER