45 yıl sonra aynı okulda bir

45 yıl sonra aynı okulda bir ayara geldiler -Erzurum Lisesinden, 1967-1968 eğitim-öğretim yılında mezun olan 40 öğrenci, 45 yıl aradan sonra aynı sınıfta bir araya geldi


ERZURUM (A.A) - Erzurum Lisesinden, 1967-1968 eğitim-öğretim yılında mezun olan öğrenci, 45 yıl aradan sonra aynı sınıfta bir araya geldi.
     Yakutiye ilçesinde bulunan, tarihi Erzurum Lisesinden 1967-1968 yıllarında eğitim gören 6 Fen-B sınıfından 40 öğrenci, mezun oldukları okulda buluşarak hasret giderdi.
     Okul Müdürü Selami Güneş tarafından, okulda görev yapan eski öğretmenlerin fotoğrafları 40 yıl önce mezun olan öğrencilere gösterildi. Öğrenciler daha sonra eğitim gördükleri sınıfa giderek hatıra fotoğrafı çektirdiler.
     Eski mezunlardan Coşkun Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllar önce eğitim gördüğü sıralarda tekrar oturmanın kendisini heyecanlandırdığını belirterek, şunları kaydetti:
     Buraya yatılı eğitim görmek için gelmiştim. Çok güzel bir eğitim geçirdik. Erzurum Lisesine hemen hemen her ilin, her ilçenin başarılı öğrencileri gelirdi. Sınıfta 55 kişi vardı ve sınıfımızın 55i de üniversiteyi bitirdi. 5 yılda bir Erzurumda buluşmaktan çok mutlu oluyoruz. Her yıl Ankarada ve İstanbulda toplantı yaparak bir araya geliyoruz ama Erzurumda buluşmak ayrı bir duygu.
     Mezunlardan Cumhuri Alkan ise Bugün burada olmaktan gurur duyuyorum. Bu buluşmalar bize doping oluyor. Aynı okul ve sıralarda bir araya gelmek, bizi yıllar öncesine götürüyor dedi.
     Eski mezunlar daha sonra okulun diğer bölümlerini gezerek, hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu / Muharrem Aksakallı
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber 45 yıl sonra aynı okulda bir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER