45 yıldır kıyamadığı bıyığı yaşlılıktan dökülüyor

45 yıldır kıyamadığı bıyığı yaşlılıktan dökülüyor -Bıyık yarışmasında 1 metre 35 santimetre olan bıyığıyla birinci olan, daha sonra bıyığını 2 metreye kadar uzatan Ordulu 80 yaşındaki Sıtkı Ekşinin bıyıkları dökülmeye başlayınca 1 met


ORDU (A.A) - Hayati Akçay - Bıyık yarışmasında 1 metre 35 santimetre olan bıyığıyla birinci olan, daha sonra bıyığını 2 metreye kadar uzatan Ordulu 80 yaşındaki Sıtkı Ekşinin bıyıkları dökülmeye başlayınca 1 metre 70 santimetreye kısaldı.
     Mesudiye ilçesinin Aşağıgökçe köyünde yaşayan Ekşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 45 yıl önce bıyık bırakmaya başladığını, gözü gibi baktığı bıyıklarını 45 yıldır hiç kesmediğini söyledi.
     Özenle büyüttüğü bıyıklarının 2 metreyi bulduğunu anlatan Ekşi, Uzattığım bıyığım ile en uzun bıyık yarışmasında Türkiye birincisi oldum. Yarışmaya girdiğimizde bıyığımın uzunluğu 1 metre 35 santimetreydi. Bu yarışmanın ardından bıyıklarım daha da uzayarak 2 metreye kadar ulaştı. Bıyığıma yıllardır çok özenle bakıyorum. Bıyıklarımı ölene kadar kesmeyeceğim dedi.
    
     -Kıyamadığı bıyığı yaşlılıktan dökülüyor-
    
     Ekşi, 45 yıldır hiç kesmeyip özenle büyüttüğü bıyığının artık dökülmeye başladığını anlatarak, şunları kaydetti:
     Bıyığımı ayda bir kez boyuyordum. Çok uzun olduğu için de toplayarak tokalarla tutturdum. Ancak artık yaş geldi 80e. Bıyıklarım da yaşlılıktan dökülmeye başladı. Bir türlü bıyığımın dökülmesini engelleyemiyorum. Çok üzgünüm ama yapacak pek fazla bir şey yok. Bıyığımın bir tarafı 1 metre, diğer tarafı ise 70 santimetre. Toplamda 1 metre 70 santimetre olan bıyığım son yıllarda 30 santimetre kadar kısaldı. Her sabah bıyıklarımın döküldüğünü daha iyi anlayabiliyorum.
     Sıtkı Ekşi, 1 metre 70 santimetre olan bıyığının bile ilgi gördüğünü, bıyıklarıyla en çok çocukların ilgilendiğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER