473. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali

473. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali -Pazar günü saçılacak 5 ton mesir için Sultan Camisi avlusunda dualar okundu


MANİSA (A.A) - Bu yıl 473. kez düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında, pazar günü saçılacak 5 ton mesir için Sultan Camisi avlusunda dua okundu.
     Mesir için cuma namazı sonrasında yapılan dua törenine, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa Belediye Başkan Vekili Nursel Ustamehmetoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Manisayı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ile çok sayıda vatandaş katıldı.
     Manisayı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, burada yaptığı konuşmada, pazar günü saçımı yapılacak 5 ton mesir macunu için ilk kez Sultan Camisi avlusunda tören düzenlendiğini belirtti.
     Tanık, Tarihi Sultan Camisi kubbe ve şerefelerinden saçacağımız 5 ton mesir macunumuzun duasını il müftümüz Sinan Cihan ile sayın valimiz ve diğer protokol üyelerinin katılımlarıyla okuduk. Saçılan mesir macununun şifalı olduğuna inanıldığı için halkımız burada toplanıyor, bizler de geleneğimizin özüne sadık kalarak pazar günü saçım yapacağız diye konuştu.
     Törenin ardından, bir miktar mesirin vatandaşlara dağıtımı sırasında izdiham yaşandı. Dağıtılan mesir macunundan almak isteyen Behzat Unlu (75), yaklaşık 2 metre yükseklikten beton zemine düştü. Yaralanan Unlu, 112 Acil Servis ekiplerinin müdahalesinin ardından Manisa Devlet Hastanesine kaldırıldı.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber 473. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER